DUG VELEDROGERIJAMA / Blokiran račun vinkovačke bolnice: 'Pacijenti nemaju razloga za zabrinutost'

Image
Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL

Ravnatelj Bolnice Krunoslav Šporčić naveo je kako ta zdravstvena ustanova nema problema s nabavkom lijekova

28.7.2019.
13:24
Krunoslav Petric/PIXSELL
VOYO logo

''Nemamo niti najave da bi moglo doći do prestanka isporuke, a kamoli da imamo problema s nabavkom lijekova koji u bolnicu stižu redovito'', kazao je ravnatelj Šporčić.

Svima koji koriste usluge bolnice poručio je da ne moraju strahovati kako će doći do nestašice lijekova u toj zdravstvenoj ustanovi jer veledrogerije redovito isporučuju lijekove. Zbog blokade računa u pitanje dolazi isplata plaća liječnicima i ostalim zaposlenicima bolnice te plaćanje računa za struju, vodu i ostale režijske troškove, kazao je Šporčić, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga će Vukovarsko-srijemska županija, kao vlasnik i osnivač bolnice, intervenirati sredstvima za osiguranje plaća dok se od Vlade i resornog Ministarstva očekuju rješenja za prestanak blokade i uspostavu normalnog financijskog poslovanja.

''Kao osnivač i vlasnik vinkovačke bolnice očekujemo da u suradnji s Vladom i nadležnim ministarstvom iznađemo rješenja kako bi se uspostavila likvidnost Bolnice. Opća županijska bolnica Vinkovci bila je u postupku sanacije, imala sanacijsku upravu, ali se po pitanju rješavanja dugova nije napravilo očekivano. Ukupni dug Bolnice Vinkovci  iznosi oko 170 milijuna kuna od kojih je približno 80 milijuna kuna dospjeli dug'', rekao je Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo