(Columbia) / BLACK KIDS - Partie Traumatic

Image

Pet klinaca s Floride naslušalo se glazbe osamdesetih i pretvorilo je u nevjerojatno zabavan indie-pop.

1.3.2009.
20:47
VOYO logo

Osamdesete nisu bile toliko strašne kao što kritičari vole isticati što potvrđuje čitav niz bendova koji, inspirirani tom dekadom, izbacuju zaista fantastične albume. Posljednji u nizu takvih je kvintet Black Kids s Floride čiji je razigrani indie pop nezakonito dijete Davida Bowieja, Princea, The Curea i skupina poput Human League.

Na neki način kroz glazbu ove mlađahne petorke došlo je do konačnog pomirenja dvije dijametralno suprotne glazbene sturje tih godina -sintesajzera ima kol'ko hoćeš, no ovdje su prošarani gitarama kao preslikanim od bendova koji su borili za njihovo potpuno i konačno uništenje. Ako vam ovo ne zvuči dovoljno jasno, zamislite da je REM na počecima karijere odlučio biti party bend ili da je Robert Smith iz The Cure postao glavni vokal Duran Durana.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi pohvaliti i urnebesno zabavne stihove Reggieja Youngblooda koji se u pjesmama poput "I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance With You" i "Love Me Already" s perfektno pogođenom dozom ironije obračunava s djevojkama koje su ga odbile ili odbacile. 

 Svaka pjesma na "Partie Traumatic" ima dovoljno snage i kvalitete da bude objavljena kao singl, a Black Kidsi da postanu veliki bend.             

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo