ISPOVIJEST / Bivši razbojnik: 'Pljačkao sam i bio sam u zatvoru zbog toga, a sad ću ponovno iza rešetaka zbog nečeg što nisam učinio'

Image
Foto: KAportal

Dejan Kikić iz Vojnića tvrdi da mu se tijekom istrage nepravedno stavio teret za nešto što nije učinio te da je zbog toga osuđen na višegodišnji zatvor

27.10.2017.
14:00
KAportal
VOYO logo

Kao 20-godišnjak Dejan Kikić iz Vojnića je prešao crtu i stao s one strane zakona. S pištoljem u ruci i fantomkom na glavi ušao je u mjenjačnicu u Petrinji te od djelatnice oteo 65 tisuća kuna. Iako do tada nije bio osuđivan, Sud je bio neumoljiv i Dejan je otišao na “hlađenje” u kaznionicu. Tamo je odležao dugih pet i pol godina.

Petnaest godina kasnije ponovo čeka da ode u zatvor i to na četiri godine. No tvrdi da će ovaj put “guliti” za nešto što nije učinio, već što su mu tijekom istrage nepravedno stavili na teret i za to ga osudili na višegodišnji zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je ispričao za KAportal, 2015. godine, kad su ga po tko zna koji put stisli nagomilani dugovi i kamatari, ponovo je krenuo u pljačkaški pohod, opet u Petrinji. Tog 26. listopada 2015. ušao je u mjenjačnicu Tal, s kapuljačom na glavi i “tetejcem” u ruci i preplašenoj zaposlenici zapovijedio “daj pare”. Kako stoji u pravomoćnoj presudi Općinskog suda u Sisku, “udarcem noge nije uspio otvoriti zaključana metalna vrata blagajne” pa se iz mjenjačnice udaljio ne uzevši novac”.

Kikića je u razbojničkoj akciji snimila nadzorna kamera a policajcima bivšeg zatvorenika nije bilo teško prepoznati, ponajviše zbog tetovaža na vratu. "Ispitivali su me satima, u Sisku a onda i u Karlovcu. Cijelo vrijeme su me pitali za pljačku Super Konzuma u Sisku koja se dogodila još 2013. godine. Pokušao sam opljačkati mjenjačnicu u Petrinji, ali sa Siskom nemam nikakve veze. Sad idem u zatvor na četiri godine i to zbog nečega što nisam napravio", tvrdi Kikić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tražio je da ide na poligraf no to se nije dogodilo. Čak je, molio odvjetnicu, sutkinju i tužitelje, rekao im da će platiti sve troškove ako “detektor laži” pokaže da je kriv. A ako nije, onda neka plate oni koji su mu “prišili” nešto što on, tvrdi, nije počinio.

"Pa ja nikad nisam bio u Konzumu u Sisku i sad ću u zatvor za nešto što nisam napravio. Za pokušaj razbojništva koji sam počinio bih dobio možda godinu i pol dana zatvora, a sad moram služiti četiri", rekao je Kikić. U sisačkom Super Konzumu te 2013. godine opljačkano je nešto više od 114 tisuća kuna.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U presudi stoji da je u trgovački centar ušao na stražnja vrata i došao do prostorije trezora. Tada je, navodi se, pištolj uperio u djelatnicu i rekao joj “što gledaš, trpaj novce u torbu” te zaprijetio joj da će je ubiti ako pozove policiju. U presudi stoji da je pljačku u Sisku počinio na nagovor kamatara koji su ga čak i doveli do Konzuma i naredili mu da ga opljačka. Na ispitivanju u policiji je priznao da je opljačkao Konzum u Sisku, no kasnije je taj iskaz porekao, te pred državnim odvjetništvom tvrdio da je priču izmislio kad su ga policajci “pritisli” i vikali na njega.

Na snimci i na osnovi biometrijskog vještačenja nije bilo moguće utvrditi je li Kikić orobio Konzum, no tu mogućnost, s obzirom na njegovu visinu i visinu osobe sa snimke nisu niti mogli isključiti. Bez obzira što se tada dogodilo, je li Kikić ovo djelo počinio ili ne, gotovo je sigurno da će za njega odgovarati – u zatvoru, piše KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo