Milan Bandić / Biografija predsjedničkog kandidata: Tko je Dario Juričan?

Image
Foto: Zoe Šarlija/PIXSELL

Njegov program usmjeren je na borbu prema gradonačelniku Zagreba, kojeg smatra izvorom korupcije

6.12.2019.
17:00
Zoe Šarlija/PIXSELL
VOYO logo
Image

'Milan Bandić' postao predsjednički kandidat: Skupio je 13.000 potpisa građana

Image

'Milan Bandić' postao predsjednički kandidat: Skupio je 13.000 potpisa građana

Milan Bandić uz postojećeg Milana Bandića. Promjenom imena u ono gradonačelnika Zagreba, redatelj s diplomom londonske Filmske akademije Dario Juričan stigao je u centar pažnje. Svoj društveno, kulturno, politički aktivizam okrunio je potom kandidaturom za predsjednika Republike Hrvatske.

Prikupio je potrebnih deset tisuća potpisa te može bezbrižno krenuti u bitku za Pantovčak. Potpuno drugačiju i svježu u odnosu na ostalih deset sudionika na izborima. Jer, Juričan otvoreno nudikorupciju, aludirajući tako na političke elite i njihove zaštitnike, uz koje je odrastao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milan Bandić koji želi biti predsjednik RH još je kao mali sanjao da postane predsjednik Hrvatske. Imao je 14 godina kada je Franjo Tuđman, njegov prvi korupcijski uzor, stvorio suvremenu Hrvatsku. Kada je Tuđman upoznao Bandića rekao mu je: Milane, i ti ćeš jednog dana dobiti priliku da vodiš ovu našu korumpiranu Hrvatsku! Bandić je narasto i počeo je raditi filmove o svojim uzorima. Bandićevi najveći uzori su IvicaTodorić i MiroslavKutle, obojica uspješni poduzetnici koji su izgradili Hrvatsku te povremeno odu na duži službeni put u inozemstvo. Danas kandidat Milan Bandić koji želi biti predsjednik RH razmišlja široko, sanja veliko i čini promjenu", stoji u njegovom satiričnom životopisu.

Iz njega se može iščitati da ga je odredilo razdoblje tranzicije, pretvorbe, privatizacije i svega što je dolazilo u tim trenucima. Smatra da je ostavština tog vremena Milan Bandić, kojeg hrvatsko pravosuđe još uvijek nije uspjelo "stjerati u kut" kao većinu onih s kojima je Juričan odrastao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rodio se 16. prosinca 1976. u Zagrebu. Osnivač je i dugogodišnji voditelj Udruge Blank iz Zagreba. Diplomirao je germanistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te film na London Film Academy. Redatelj je i producent brojnih kratkih igranih i dokumentarnih filmova, od kojih je s filmom "Gazda" postigao najveću medijsku vidljivost.

Treba spomenuti i film "Gazda: Početak". U prvome se pozabavio Agrokorom i usponom njegova gazde Todorića, a u drugom glavnu ulogu ima Kutle. Za iduću godinu najavio je i premijeru trećeg dijela trilogije, film "Kumek" o Bandiću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svibnju ove godine promijenio je ime u Milan Bandić te stigao potpuno u centar pažnje pa na krilima te pažnje odlučio podići aktivizam na višu razinu. Potpora koju uživa nije beznačajna, a nije ni isključivo u Zagrebu. Predvodnik je jedne nove generacije, koja je stasala i želi pravednije društvo. Barem tako sam kaže.

Na kraju, njegov program vrlo je jednostavan, zalaže se za "korupciju svima" organizirao je "koruptošetnje", a na zgradu Gradskog poglavarstva nedavno je projicirao izborni plakat s natpisom "Moje ime ovdje od sada znači korupciju". Posljednji "performans" imao je kroz pokušaj posjete Pantovčaku, u čemu nije uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo