evo detalja / Bijeli kamioni mjesecima u Zagrebu odvoze smeće. Koštaju 8 milijuna kuna, došli iz Sesveta

Image
Foto: Ilsutracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kako za Večernji list govore upućeni izvori, ni ova vozila ne mogu se pohvaliti kvalitetom jer i ona se navodno često kvare

29.3.2023.
16:40
Ilsutracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Da zagrebačkoj Čistoći nedostaje kamiona i nije nova vijest. Govorio je gradonačelnik Tomislav Tomašević i ranije kako nabavljaju nove, ali da sve to skupa traje. Do tada, ne bi se građani trebali iznenaditi, smeće prikupljaju i neobični bijeli kamioni.

Kako doznaje Večernji list, riječ je o kamionima sesvetske tvrtke Gradatin koje Zagrebački Holding iznajmljuje za 115 eura po danu. Postupak javne nabave kojim su nabavljeni Gradatinovi kamioni proveden je tijekom prošlog ljeta, a kamioni su na ulicama par mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U službenoj ponudi gradu, Gradatin je vozila iznajmio za 6,3 milijuna kuna bez PDV-a (osam milijuna kuna s PDV-om), a ugovor je sklopljen na dvije godine.

Ipak, kako za Večernji list govore upućeni izvori, ni ova vozila ne mogu se pohvaliti kvalitetom jer i ona se navodno često kvare. Ipak, iz Holdinga kažu kako je za popravke zadužen Gradatin, a za vozilo koje se pokvari ne plaćaju dnevni najam. Zaključuju i da su bijeli kamioni zaista olakšali rad Čistoće pa sada, nakon dugo vremena, imaju i rezervne kamione. To je, tvrde, situacija koja se dugo nije dogodila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo