Bijeli Božić? Da, ali ne svima

U narednim danima padat će temperatura zraka, dok bi tek pokoja pahulja snijega mogla zalepršati na Badnjak i u Badnjoj noći, i to ponajprije na području Like i Gorskog kotara.

23.12.2011.
15:12
VOYO logo

Hladna fronta koja stiže sa sjeverozapada u Hrvatsku će donijeti niske temperature, dok će snijega biti tek ponegdje. Jutarnje temperature u unutrašnjosti spuštat će se do -5 Celzijevih stupnjeva, a dnevne neće prelaziti 5 stupnjeva. Na Jadranu će temperature biti više za nekoliko stupnjeva.

U subotu će na kontinentu biti pretežno oblačno. Poslijepodne i navečer ponegdje može biti malo snijega, prije svega u Gorskom Kotaru i Lici, a u nižim predjelima tek tu i tamo u početku slaba kiša ili samo slab snijeg. Bijeli Božić tako očekuje one krajeve u kojima snijega već ima (u Delnicama je visina snježnog pokrivača 28 cm, u Ogulinu 18, Gospiću 15, a u Otočcu 10).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu će prvi dio subote biti sunčan, a oblaci i mjestimična kiša očekuju se tek navečer. Nakon kiše će u nedjelju, na sam Božić, na Jadranu biti suho, a ponovno će zapuhati bura duž većeg dijela obale. Ponegdje će biti olujna.

Snijeg u ponedjeljak

Što se tiče unutrašnjosti zemlje, u nedjelju se očekuje suho vrijeme uz postupno razvedravanje, pa će tijekom dana biti i sunčanih razdoblja. Zadržat će se niske temperature zraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak će zabijeliti u središnjem i sjeverozapadnom dijelu zemlje. Prema meteorološkim kartama, snijeg će padati na širem području Zagreba, Bjelovara, Varaždina, Daruvara, Karlovaca, Siska i Koprivnice. Onima koji odu prema moru, ovaj neradni dan nakon Božića mogla bi im pokvariti kiša, koja se očekuje ponegdje na Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo