'DOTAKNUTI RUB AZIJE' VOL.2 / Biciklirali su zajedno tri tjedna do Azije pa nam otkrili: 'Znalo je doći do trzavica'

Image
Foto: Privatna arhiva

Biciklirali su zajedno tri tjedna do Istanbula pa nam otkrili kakvi su bili jedno prema drugome, koje im je jelo bilo najbolje, ali i tko može popiti više piva

10.10.2022.
15:55
Privatna arhiva
VOYO logo

O dvoje mladih Međimuraca koji su se zaputili iz Čakovca do Istanbula pisali smo prije nekoliko dana.

Ispričali su nam svoje doživljaje o tome kako su se uopće odlučili na tako dalek put i kako se pripremaju za putovanje. Zanimala su nas i pitanja poput gdje se obavlja nužda, čime se hrane te gdje spavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No htjeli smo saznati i neke druge stvari, odnosno kakvi su Igor i Nina jedno prema drugome kad su na biciklu. Što najviše nervira Igora kod Nine ili na što se Igor najviše žali samo su neka od pitanja.

Image
ISPRIČALI SVOJU PRIČU ZA RTL.HR /

Mladi par iz Čakovca je biciklima krenuo put Istanbula: Evo kako je izgledala njihova avantura do Azije

Image
ISPRIČALI SVOJU PRIČU ZA RTL.HR /

Mladi par iz Čakovca je biciklima krenuo put Istanbula: Evo kako je izgledala njihova avantura do Azije

Budući da u svakoj državi vole popiti dobru pivu, htjeli smo saznati koji može više popiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakoga od njih smo zasebno upitali, a evo što su odgovorili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čega se najviše boji/plaši na ovakvom putovanju?

Igor o Nini:

"Nina se definitivno najviše boji psa! Možda zvuči smiješno, ali strah je i opravdan. Od Albanije pa sve do Turske sve je prepuno napuštenih psa lutalica. To je često tužan prizor jer su oni obično dosta izgladnjeli i zapušteni jer se nitko o njima ne brine. Kako mi prolazimo ulicom često bi nas čopori tih psa napadali i lajali za nama, pa je iz tog razloga Nina malo istraumatizirana." Boji se i ostalih zvijeri koje bi se potencijalno mogle pojaviti ispred našeg šatora u noći."

Nina o Igoru:

"Igor se najviše boji ostati bez hrane na biciklu. Njegova najveća kriza kroz cijelo putovanje dogodila se u Grčkoj kad je shvatio da je ostavio kekse na blagajni. Hvala Bogu, benzinska je bila desetak kilometara od kritične točke pa smo uskoro kupili nove. Osim hrane boji se i da nam netko ne ukrade bicikle. Zato uvijek barem jedan od nas ostaje čuvati bicikle. Krađa bicikla česti je problem, a Igor je i sam prošao kroz taj šok. Naime na turi kroz države središnje Europe Igoru su pri kraju putovanja u Veroni ukrali bicikl.

Na što se najviše žali kada biciklirate?

Igor o Nini:

"Najčešće je na to da prebrzo vozim i na umor. Ali budući da toliko vremena provodimo zajedno, već sam unaprijed znao kad je vrijeme za pauzu bez da je išta morala reći. I naravno, na glad."

Nina o Igoru:

"Većinom uživa u vožnji tako da se ne žali puno. Kad se žali onda je to zbog neudobnog sica i vrućine."

Što te najviše nervira kod nje(ga) na putovanju?

Igor o Nini:

"Pa ja sam ujutro dosta napeti i uzbuđeni da krenemo što prije voziti, dok je ona više laganini, kavica, doručak. Tu je znalo doći do blagih trzavica! Ali inače je super i baš sam ponosan kako je ona to sve skupa dobro odvozila, snalazila se u teškim situacijama i prilagodila se uvjetima."

Nina o Igoru:

"Najviše me nervira kad konačno uđemo u šator i onda se sjeti da nismo oprali zube. Isto tako, Igor je sklon ublažavanju. Više puta je zadnji uspon prije kraja ispao predpredpred(…)zadnji uspon.

Koji joj/mu je bio najdraži obrok na putovanju?

Igor o Nini:

"Super je kod bicikliranja da si stalno gladan. Tako da je nama i obična tjestenina s nekim umakom imala božanstveni okus. Nina se odlično snalazi u kuhanju s minimalno stvari, tako da je sve što smo kuhali fakat bilo odlično. Ali od kamp jela moram izdvojiti Nininu slavnu salatu s tunom, a od restorana u grčkoj crveno vino, grilani halloumi sir i okruglice."

Nina o Igoru:

"Salata s tunom s puno majoneze i grilani halloumi (ciparski sir)."

Volite popiti dobro pivo u svakoj državi, ali može li popiti više piva od tebe?

Igor o Nini:

"Tu mi ipak ne može konkurirati!"

Nina o Igoru:

"Nije da se ponosim time, ali u zadnje vrijeme sam u slaboj formi. Tako da da, priznajem da Igor može popiti više piva."

Bi li radije spavao/la u udobnom krevetu ili u šatoru u prirodi?

Igor o Nini:

"Pa čak u udobnom šatoru u prirodi. Ali rado bi to presjekla s udobnim krevetom svakih 3-4 dana."

Nina o Igoru:

"Definitivno u šatoru, pogotovo ako su u pitanju planine i dobri vidici. Ako ima
dobru podlogu (koju obično nema jer ja spavam na njoj) i dovoljno toplu vreću za spavanje onda bez razmišljanja, ali mislim da bi i bez toga pristao na noć spektakularnog pogleda."

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo