BEUS RICHEMBERG O LOKALNIM IZBORIMA: / Rezultat HNS-a lošiji zbog "kobnih špekulacija" o ulasku u vladu HDZ-a

Image
5.6.2017.
13:02
VOYO logo

"Nema nikakve sumnje da bi rezultati na mnogim mjestima bili puno bolji da nas u posljednja tri tjedna nisu opteretile kobne špekulacije i sumnje o mogućem ulasku u vladu HDZ-a, koje su obeshrabrile mnoge naše potencijalne birače. Ali to je problem koji ćemo riješiti u naredna dva dana na našim stranačkim tijelima. HNS će ostati jedinstvena i snažna stranka, jasnoga profila i konzistentnih političkih stavova", piše Beus Richembergh.

'Gubitak Varaždina je ozbiljan udarac stranci'

Smatra da su lokalni izbori po svojim rezultatima vrlo ambivalentni za HNS te tako gubitak Varaždina i Varaždinske županije smatra ozbiljnim udarcem stranci tamo gdje je više od desetljeća imala vrlo važno i snažno uporište, dok rezultat Anke Mrak Taritaš u Zagrebu smatra sjajnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultat Anke Mrak Taritaš u Zagrebu zapravo je sjajan jer je ona prvi put u 16 godina ozbiljno ugrozila primat najmoćnijega hrvatskog gradonačelnika svih vremena i tek nekoliko postotaka je dijelilo od pobjede u glavnom gradu", navodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gubitak Dubrovnika, kaže, makar očekivan, bolan je i težak baš kao i gubitak Kraljevice jer su rezultati vođenja tih gradova bili fantastični. Ističe da su "obranjeni" Međimurska županija te brojni gradovi i općine Varaždinske županije poput Ivanca i Lepoglave, a također i Osijek, Pirovac, Cres i Sveti Ivan Zelina, kao i deseci općina, "svugdje uglavnom od jakih izazivača iz HDZ-a".

'HNS je dokazao da nije ničiji prirepak'

Izvrsnima smatra HNS-ove rezultate u zagrebačkoj županiji, a osobito ga veseli pobjeda HNS-ovog kandidata u Dugom Selu (Nenad Panian) kao i nezavisnog kandidata iza kojega je stajao HNS u Svetoj Nedelji (Dario Zurovec) gdje su, kako ističe, "potisnute dosadašnje dugogodišnje HDZ-ove uprave".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I već površna analiza govori da je HNS baš svugdje, osim na listi za Skupštinu Primorsko goranske županije i na još nekoliko malobrojnih mjesta, ostvario odlične rezultate jer baš nigdje nije ostao ispod izbornoga praga. Štoviše, dokazao je da nije ničiji prirepak, da se ne šlepa uz nikoga i da bez straha nastavlja biti jedna od najvažnijih stranaka na hrvatskom političkom prostoru", zaključuje Beus Richembergh uz čestitku svim izbornim pobjednicima i zahvalu stranačkim aktivistima i svim građanima koji su glasali za HNS-ove liste i kandidate.

U središnjici HNS-a u tijeku je sastanak užeg vodstva stranke, a u utorak bi se trebala održati sjednica Predsjeništva te u srijedu Središnjeg odbora stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo