BESPUĆA HR BIROKRACIJE: / Knjižicu vozila ćete morati izvaditi da bi je poništili. Iako se ista ne izdaje već 6 godina!

Image
Foto: PIXSELL / ilustracija, Hrvoje Jelavić

Problem je iskrsnuo kada je za izdavanje nove prometne dozvole građanin trebao poništiti staru knjižicu vozila koju je izgubio i koja se, uostalom, već šest godina i ne izdaje

30.4.2019.
13:04
PIXSELL / ilustracija, Hrvoje Jelavić
VOYO logo

Građanin Branko Ogorelec ovih dana je iskusio kako funkcionira ovdašnja birokracija. Krenuo je na tehnički pregled svoga vozila i sve je izgledalo prilično jednostavno do trenutka kada je trebao izvaditi novu prometnu dozvolu budući da su mu u staroj sve rubrike bile popunjene. Problem je iskrsnuo kada je za izdavanje nove prometne dozvole trebao poništiti staru knjižicu vozila koju je izgubio i koja se, uostalom, već šest godina i ne izdaje.

U tom trenutku on se našao u paralelnom svijetu hrvatske birokracije, a svoje nadnaravno iskustvo opisao je u objavi na Facebooku koja mu se, valjda, i samome učinila toliko nestvarnom da ju je naknadno obrisao. Srećom, neki su domaći mediji tada već prenijeli njegovu objavu pa je posredno i u cijelosti prenosimo i mi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevažeći i pravno nepostojeći dokument

"Zašto je Hrvatska na dnu Europe? Zato jer je najgluplja. Ono, skroz je najgluplja. Zemlja s posebnim mentalnim potrebama. Gle sad. Tehnički pregled auta. U prometnoj su mi dozvoli popunjene sve rubrike, pa trebam novu. E, ali za izdavanje nove treba priložiti knjižicu vozila. Ja to ne mogu jer mi se negdje izgubila. Nitko se time nije opterećivao jer je knjižica vozila kao vrsta dokumenta ukinuta još prije šest godina. Taj se dokument još od 2013. više ne izdaje. Ne postoji. Tko god sad obnavlja prometnu, a još uvijek ima knjižicu vozila, treba tu staru knjižicu priložiti, ona se onda poništi i više ju nemaš. The end. E, ali j*** -- ja NEMAM taj nevažeći i više nepostojeći i nepotrebni dokument, pa mi oni ne mogu izdati prometnu. Da bi izdali prometnu, moraju poništiti knjižicu vozila. A oni nemaju što poništiti. I onda, logično -- što drugo? -- moram ići na policijsku stanicu, prijaviti gubitak nepostojećeg i nevažećeg dokumenta i tražiti izdavanje novog, iako je nevažeći i pravno nepostojeći. Onda s tim novim (nevažećim i nepotrebnim) dokumentom, kakav država već šest godina zapravo ne izdaje, odem na stanicu za tehnički pregled, e da bi oni taj (nevažeći i pravno nepostojeći) dokument mogli poništiti! I onda bez frke dobijem novu prometnu. Jednostavno, kaj ne?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo