održano pripremno ročište /

Bernardić: ‘Ramljak me tužio, traži 150.000 kuna. Tom čovjeku valjda nikad nije dosta novaca’

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Očekujem da sud potvrdi da je riječ o ortačkoj skupini koja izvlači novce iz Agrokora i očito je da sam bio u pravu. Svaki je dan sve više dokaza za to'

22.2.2018.
13:46
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Na Općinskom sudu u Zagrebu danas je održano pripremno ročište u postupku u kojem je izvanredni Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak, u studenom prošle godine, tužio predsjednika SDP-a Davora Bernardića. Šef SDP-a bio je na ročištu dok se Ramljak nije pojavio, prenosi Net.hr.

Predsjednik SDP-a je, nakon završenog pripremnog ročišta dao izjavu za medije u kojoj je istaknuo kako ga ništa neće pokolebati u rasvjetljavanju činjenica oko Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem da sud potvrdi da je riječ o ortačkoj skupini koja izvlači novce iz Agrokora i očito je da sam bio u pravu. Svaki je dan sve više dokaza za to. Jasno je to danas i Plenkoviću. Njegov povjerenik, bez obzira na to što je dao ostavku, i dalje prima nevjerojatne naknade i plaću. Tužio me za naknadu štete od 150.000 kuna. Tom čovjeku valjda nikad nije dosta novaca, a ta priča da će taj iznos dati u dobrotvorne svrhe je smiješan jer svaki mjesec dobija plaću koju radnici Agrokora ne mogu zaraditi u nekoliko godina rada, izjavio je Bernardić.

Dodao je kako se u slučaju Agrokora radi o udruženom pothvatu izvlačenja novca iz posrnulog koncerna dok istovremeno 27.000 radnika svaki dan strahuje od gubitka radnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova Vlada mora otići. To smo rekli još prije tri mjeseca. Upravo je Plenković omogućio Ramljaku da napuni džepove i namiri vlastite interese. Sljedeći tjedan ćemo predstaviti kao stranka plan izlaska iz krize za Agrokor, a na suđenju ovdje kao svjedoka očekujem i samog Plenkovića, rekao je Bernardić, prenosi Jutarnji list.

Ante Ramljak je u studenom prošle godine tužio Davora Bernardića zbog navodnih iznošenja neistine o njemu i nizu ljudi vezanih uz Agrokor.

Iduće ročište je zakazano za 24. travnja 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo