ODRŽAO PRESSICU /

Bernardić: 'Ramljak ima više savjetnika nego Trump, Putin i Merkelica zajedno'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

'Ramljak, Plenkovićev povjerenik, produžena je ruka gospođe Dalić u čijoj režiji je sve skuhano', tvrdi šef SDP-a

20.2.2018.
13:44
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Šef SDP-a Davor Bernardić danas je u središnjici stranke održao konferenciju za novinare na kojoj je kazao kako se u Agrokoru događa legalna pljaka u režiji Vladajući. "Pozivam premijera da se izjasni što će poduzeti tako da ga čuje  27 tisuća radnika i radnica u Agrokoru koji za cijeli radni vijek ne zarade koliko zaradi njegov povjerenik u mjesec dana", kazao je Bernardić i dodao da Plenković mora riješiti situaciju u Agrokoru ili otići.

"Za nas u SDP-u situacija je čista. Martina Dalić, potpredsjednica vlade, više ne može biti ministrica u Vladi i to je očito i to mora biti prvi potez. Ramljak, Plenkovićev povjerenik, produžena je ruka gospođe Dalić u čijoj režiji je sve skuhano", kazao je Bernardić dodavši kako Ramljaka u Agrokoru drži sporni ugovor o roll-up kreditu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na zadnjem saslušanju gospođe Dalić i gospodina Ramljaka, ona je rekla da je ona pisala Lex Agrokor, ali podsjetit ću vas na nešto na što smo od počekta upozoravali - tko je tvorac i tko stoji iza Lex Agrokora. Plenkovićev osobni savjetnik Šeks je rekao da osobno gospodn Plenković stoji iza tog genijalnog uratka, a šta je on kasnije potvrdio. Prije 6 mjeseci na novinarski upit je potvrdio da stoji iza Lex agrokora i legalne pljačke u Hrvatskoj", kazao je Bernardić. 

Šef SDP-a osvrnuo se i na izbor  šefice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. "Zbog pojavljivanja grama savjesti unutar vladajuće većine nije došlo do izbora nove šefice Povjerenstva za sukob interesa koja je osobna prijateljica Plenkovićevog savjetnika za medije", kazao je Bernardić pritom aludirajući na Natašu Novaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni žele mjenjati institucije, predsjednike povjerenstava, a posebno predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da bi mogli upravljati političkim procesima", kazao je šef SDP-a.

SDP-ov Ivo Jelušić kazao je kako je ministrica Dalić obmanula hrvatsku javnost. "U svom priopćenju je kazala da su AlixPartners  samostalno izabrali svoje podizvođače. Iz svega ovoga dosada jasno je kao dana da je tvrtka Ante Ramljaka bila angažirana i prije Alixpartnersa i da je bila nametnuta da AlixPartners dobije posao. Cilj od početka je bio da se kroz ovu tvrtku htjelo izvlačiti novce", kazao je Jelušić.

Bernardić je odgovarajući na novinarska pitanja kazao kako je s danom kada je počela afera sa savjetnicima SDP tražio opoziv Vlade."Cijeli dan sam u Saboru ponavljao kako će pola milijare kuna iz Agrokora, novaca radnika, kako će on otići na 141 savjetnika od Ramljaka. Čovjek ima više savjetnika nego Trump, Putin i Merkelica zajedno", kazao je šef SDP-a. 

Po pitanju većine u Saboru, koja je upitna s obzirom na rezultate glasanja za šeficu Povjerenstva, Bernardić je kazao kako očekuje da se provede novi postupak za izbor te da poziva vladajuće da ne krše zakon nego provedu novi postupak. Šef SDP-a na kraju konferencije za medije potvrdio je i da je prvo ročište protiv njega u slučaju zbog kojega ga je tužio Ramljak u četvrtak te da neće komentirati ništa prije ročišta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo