Novi potres u SDP-u? /

Bernardić namjeravao raspustiti tri gradske organizacije; protivnici se usprotivili

Struja SDP-a predvođena Bojanom Glavaševićem i Peđom Grbinom odgodila je odluku o raspuštanju gradskih organizacija za sljedeću sjednicu

13.6.2017.
17:42
VOYO logo

Kako doznaje Jutarnji list, Davor Bernardić namjerava raspustiti predsjednike, Predsjedništva i Gradske odbore SDP-a u Splitu, Dubrovniku i Slavonskom Brodu. Sve od reda su to gradovi u kojima je na nedavnim lokalnim izborima stranka ostvarila loš rezultat.

SDP je u tim gradovima dobio između pet i deset posto glasova, što je očito izazvalo Bernardićevu reakciju. Međutim, na sjednici Predsjedništva stranke nezadovoljni članovi su minirali takvu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Struja stranke predvođena Bojanom Glavaševićem i Peđom Grbinom odgodila je odluku o raspuštanju gradskih organizacija za sljedeću sjednicu, odnosno za tjedan dana, kada će se najprije raspravljati o uzrocima loših izbornih rezultatima u tim gradovima, a zatim će donijeti odluku o raspuštanju tijela gradskih organizacija.

Postoji je i teza da se radi o Bernardićevom pokušaju eliminacije unutarstranačkih protivnika prije nego što isti još glasnije ustanu protiv njega, ističe Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo