uoči glavnog odbora /

Bauk i Hajdaš Dončić očekuju 'dostojanstvenu kampanju' za predsjednika SDP-a

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Očekujem da će kampanja biti u okvirima demokratskih, korektnih i drugarskih odnosa kakvi bi trebala vladati u stranci'

4.11.2016.
18:01
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Članovi Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk i Siniša Hajdaš Dončić poručili su u petak da očekuju 'mirnu i dostojanstvenu kampanju' za novog predsjednika stranke, koja formalno počinje sutra nakon što Glavni odbor službeno utvrdi listu kandidata.

"Očekujem da će kampanja biti u okvirima demokratskih, korektnih i drugarskih odnosa kakvi bi trebala vladati u stranci", izjavio je Bauk novinarima uoči sjednice Predsjedništva SDP-a koje bi trebalo verificirati odluke izborne komisije  i pripremiti materijale za Glavni odbor stranke koji će se održati u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Hajdaš Dončić rekao je kako očekuje da kampanja prođe mirno i dostojanstveno nakon što je Središnja izborna komisija (SIK) SDP-a jučer utvrdila valjanost svih osam kandidatura.

Na listi su  kandidati Davor Bernardić, Orsat Miljenić, Ranko Ostojić, Tonino Picula, Vesna Škulić, Karolina Leaković, Gordana Sobol i Domagoj Hajduković, a u subotu je treba još objaviti Glavni odbor nakon čega kreće formalna kampanja za unutarstranačke izbore, 19. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan o tenzijama oko prikupljanja potpisa potpore između kandidata Davora Bernardića i saborskog zastupnika Ivana Klarina, Bauk je ustvrdio kako ta "priča o skupljanju potpisa s formalne strane nije bitna, jer je neupitno da svi kandidati imaju dovoljno (više od tisuću) potpisa potpore".

"Smisao  je prikupljanja potpore da se skupi dovoljan, a ne najveći broj potpisa. Što se tiče  političkih konotacija broja prikupljenih potpisa, neka se kandidati međusobno raspravljaju", rekao je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo