Bauk bi protiv potrošnje uveo 'brački petak'

Prema mišljenju ministra Bauka, broj jedinica lokalne samouprave ne znači nužno i veliku birokraciju, već lošu organizaciju i neracionalnu potrošnju.

6.3.2012.
14:48
VOYO logo

"Nakon ovog zelenog ponedjeljka razmišljam o uvođenju bračkog petka", našalio se ministar uprave Arsen Bauk jučer na svom Facebook profilu. Povod za šalu Bauku je, naravno, odluka njegove kolegice Mirele Holy o uvođenju bezmesnog ponedjeljka na jelovnik ministarstva zaštite okoliša.

Ali Baukov "brački petak" možda neće biti šala za višak zaposlenih u javnoj upravi. Broj ljudi koji primaju plaću iz proračuna iznosi nešto više od 230 tisuća, dok u užem dijelu uprave radi između osam i devet tisuća. Te je brojke danas tijekom stanke javnog savjetovanja o Zakonu o udrugama u Zagrebu iznio sam ministar Bauk najavljujući racionalizaciju javne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bauk je dometnuo kako u osamdesetak dana nije stekao još potpunu sliku, no vrlo je vjerojatno da negdje postoji višak ljudi, dok ih drugdje nedostaje, te da bi trebalo doći i do preraspodjele ljudi.

Broj jedinica lokalne samouprave ne bi trebao biti problematičan, već njihova organizacija, odnosno preveliko i neracionalno trošenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo