bila mu je čast / Bartulica: 'Oreškoviću su ponudili potpredsjedničko mjesto u novoj vladi'

Stjepo Bartulica, savjetnik Tihomira Oreškovića, otkrio je kako je premijer htio sačuvati dostojanstvo funkcije današnjim govorom

16.6.2016.
14:09
VOYO logo

Savjetnik Tihomira Oreškovića Stjepo Stephen Bartulica, koji je premijeru pomagao sastaviti današnji govor pred saborskim zastupnicima, otkrio je kako je Oreškoviću zadnjih tjedan dana u potencijalnom preslagivanju nuđena pozicija potpredsjednika Vlade za financije i institucije. 

"Jutros mi je premijer rekao kako mu nije žao, velika mu je čast što je bio premijer, no teško je mogao zamisliti da se našao u ovakvoj situaciji", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htio je sačuvati dostojanstvo svoje funkcije. Čak i ovoj teškoj i neobičnoj situaciji htio je sačuvati ugled svog položaja. Mislim da je njegov govor u tome uspio. Naravno, htio je pobiti optužbe koje su neosnovane i mnogo teške", dodao je. 

Bartulici je potvrdio kako su Oreškoviću nudili funkciju potpredsjednika Vlade za financije i institucije tijekom posljednjih sedam dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Orešković je bio dobar izbor, vjerno smo ga služili. Došao je izvan politike, a  znamo kako se teško snaći u našoj političkoj areni", zaključio je Bartulica, poznat po javnosti kao klerikalni konzervativac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo