rekordna sezona / Barem nam ide u turizmu: U Hrvatsku dosad došlo 5,7 milijuna turista

Nova sezona bit će rekordna, a prvi podaci za prvi udarni vikend, prema evisitoru od petka do nedjelje, pokazuju da se u Hrvatskoj upravo odmara 600 tisuća turista

25.6.2018.
19:25
VOYO logo

Barem nam ide u turizmu. Nova sezona bit će rekordna, a prvi podaci za prvi udarni vikend, prema e-visitoru od petka do nedjelje, pokazuju da se u Hrvatskoj upravo odmara 600 tisuća turista. Najviše ih je iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Poljske. Turista je ove godine u Hrvatskoj 10 posto više nego lani, a dosad ih je kod nas došlo 5,7 milijuna. 

Ostvareno je više od 21 milijun noćenja, a gotovo sve destinacije bilježe dvoznamenkasti porast gostiju. Crikveničku rivijeru na produljeni vikend nije obasjalo sunce, plaže su gotovo prazne, ali hoteli su puni. Na recepciju u Selcu gosti pristižu non stop. Bazen je danas hit. Mario uživa s obitelji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je pun pogodak jer je hotel, nakon renoviranja, ovaj novi wellness i spa je prekrasan, tako da se čovjek baš može lijepo opustiti", govori Mario Pintar iz Koprivnice. "Evo čitam već drugu knjigu što mi se nije dogodilo, mislim da bi to doma čitala šest mjeseci sigurno", sretno odgovara Nevenka Pintar.

Osim bazena s toplom morskom vodom, tri vrste sauna, jacuzzija, nude i brojne  masaže. Grupacija s osam hotela, dva turistička naselja, kampom i kampiralištem lani je investirala pedeset milijuna kuna. Hoteli su ušminkani što gosti cijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za lipanj bilježimo porast od 3 posto, s tim da je ovaj produženi vikend koji su ljudi spojili veći za 15 posto", ocjenjuje direktorica službe hotelskih operacija Evelin Krajančić.

Tako je u hotelima, kamp je ovoga vikenda jači 24 posto no lani. Slovenska obitelj stigla je na 12 dana. Iz Ljubljane, kažu, za dva i pol sata, a 800 kilometara od kuće kamperima su potegle dvije češke obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više od 30 godina mi dolazimo kod vas. Volimo vaše more, vaše ljude, sve volimo, a najviše volimo janjetinu", oduševljen je Daniel Sadecky.

Crikvenica bilježi turistički rast od 30 posto. Ovaj praznični vikend bolji je no ikada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo povećanje od 20 posto više noćenja na području grada Crikvenice, a ove godine dolazaka je 50 posto više" ističe Tea Car Reljevac, voditeljica projekata Turističke zajednice Crikvenica.

Te dolaske itekako osjete vlasnici brodova koji organiziraju izlete, kraće dvosatne za 100 kuna ili cjelodnevne do Raba za 300. "Čekamo ovakvo vrijeme jer onda se ne kupaju pa je tu gužva pa je to dobro za nas", komentira Gordan Manestar, vlasnik izletničkog broda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunce ili kiša, ovdje je svejedno! Netko u destinaciji uvijek je na dobitku i vrti se novac. A to je i bit turizma!

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo