BANOŽIĆ MILANOVIĆU: / 'Ja sam dužnosnik koji ima pravo na stan, taj isti stan vratit ću nakon završetka dužnosti'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

To izlaganje bi nazvao laganje. Ovu predstavu je Milanović je izveo da bi izbjegao odgovornost. Njegovo obraćanje trebalo je biti prije svega to da iskaže svoju sućut prema ukrajinskom narodu s obzirom na to da je Rusija prije godinu dana izvršila agresiju na Ukrajinu, rekao je Banožić

24.2.2023.
14:41
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković nazočio je sjednici Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a “dr. Franjo Tuđman”. Tom prigodom zjavu za medije dao je i ministar obrane Mario Banožić.

Odgovorio je na prozivke predsjednika Zorana Milanovića da se on pobrinuo za sebe, a za vojsku nimalo te da je potpisao suglasnost na plan Vlade za stambeno zbrinjavanje vojnika od kojeg nije bilo ništa dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To izlaganje bi nazvao laganje. Ovu predstavu je izveo da bi izbjegao odgovornost. Njegovo obraćanje trebalo je biti prije svega to da iskaže svoju sućut prema ukrajinskom narodu s obzirom na to da je Rusija prije godinu dana izvršila agresiju na Ukrajinu", rekao je Banožić.

Image
ZGROŽENA JE /

Maja Đerek: 'Banožić i njegova žena mjesečno zarađuju 4000 eura, a on bi APN-ov kredit'

Image
ZGROŽENA JE /

Maja Đerek: 'Banožić i njegova žena mjesečno zarađuju 4000 eura, a on bi APN-ov kredit'

"Bilo je lakše izreći hrpu neistina, omalovažavati mene, ali isto tako i sustav hrvatske vojske. Ja sam dužnosnik koji ima pravo na stan, koji će isti taj stan vratiti nakon završetka dužnosti", dodao je Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banožić je rekao da njega zanima transparentnost koju je, kako kaže, primjenjivao i na sebi kada je dobio stan na temelju Zakona o državnoj imovini odnosno Zakona o oružanim snagama.

Rekao je da Milanovićev govor nije slušao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja inače njega ne slušam. Svatko tko drži do svoga razuma ne može slušati tu količinu ružnih riječi i svatko tko iole promatra predsjednika kao instituciju hrvatske države zna da se predsjednik tako ne smije ponašati", istaknuo je Banožić.

Komentirao je problematiku oko gradnje kuće u Vinkovcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam sve potrebne građevinske dozvole. Gradilište je uredno otvoreno, prijavljeno, i tu nema apsolutno nikakvih zakonskih zapreka da se kuća ne bi gradila. Gradim kuću u Vinskovcima gdje sam rođen i gdje ću se vratiti nakon završetka ovoga mandata. U Zagrebu sam podstanar i koristim ga dužnosnik". rekao je Banožić.

Što se tiče APN-a Banožić je tražio mišljenje povjerenstva koje je istaknulo kako on ima pravo koristiti tu mjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se pojavi ijedan građanin kojem bi ja uzeo tu mjeru ja ću odustati od toga", izjavio je Banožić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo