Konferencija /

Bandiću nije drago što mediji provjeravaju tko i kako dijeli materijal za sanaciju štete od potresa

Image
Foto: Edvard Susak/POOL/PIXSELL

Rekao je da je 'nesretan jer se od najplemenitije ideje radi slučaj'

22.4.2020.
12:46
Edvard Susak/POOL/PIXSELL
VOYO logo

Na redovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić komentirao je i posljedice nedavnog jakog potresa. Spomenuo je i ljude koji su ostali bez svojih domova te su smješteni u Studentskom domu Cvjetno naselje. 

"Kao što trenutno imamo podjelu materijala za hitne intervencije na objektima koji su nastradali, tu sam molio da se poštuju kriteriji i ugradi socijalni kriterij. Nažalost, svjedoci smo da te plemenite ideje, imamo pokušaj stvaranja slučaja je li netko u stranci. Jedini istinski kriterij je bio kriterij koji su trebali ispuniti dobavljači", rekao je Bandić. Dodao je da nitko nije provjeravao kojeg je tko svjetonazora ili stranke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je "nesretan jer se od najplemenitije ideje radi slučaj".

"Nemojmo sad da i od stanova napravimo slučaj pa pitamo tko je od tih nesretnih ljudi u kojoj stranci. Imamo 44 stana, primili smo 47 zahtjeva, kad se počne raditi lista opet će netko napraviti priču od toga. Tu su četiri socijalna kriterija, imovinski status obitelji, broj članova obitelji, treći kriterij je nedaj bog da je netko bolestan i četvrti je kriterij deset godina boravka u Zagrebu. To su jedini kriteriji", kazao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, o nejasnoj podjeli građevinskog materijala izvještavala je i reporterka RTL-a Danka Derifaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo