Dan antifašističke borbe / Bandić o antifašizmu: 'Tko dovodi u pitanje antifašizam nije prijatelj Hrvatske'

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik osvrnuo se na pitanje promjene imena Trga maršala Tita, ali i na značaj nasljeđa antifašizma

22.6.2017.
10:17
Dalibor Urukalović/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić građanima je uputio poruku za Dan antifašističke borbe na N1 televiziji, povodom prosvjeda koji će se održati večeras i kojim se traži da Trg maršala Tita zadrži to ime.

"Poruka je, da ako je to tema, a očito nekima jest, iako ja mislim da to nije tema. Ako jest, onda je toliko ispolitizirana, kontroverzna da jedini pravorijek mogu dati građani Zagreba. Govorim isto što i prije. Mislim da totalitarni sustavi dižu spomenike i daju imena ulica i trgova živim ljudima. To nigdje u demokratskom svijetu nije tako. Ako se to mijenja neka građani odluče o tome i daju ime", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Bandić zaoštrio zbog Tita: spreman je i na nove izbore za gradske zastupnike

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Referendum o Titovom trgu: Bandić inzistira, ni ljevica ni desnica nisu oduševljene

>> Sve žene Milana Bandića: ima ih više nego Plenković i Bernardić zajedno

Upitan o tome što misli o današnjem danu, te stvaraju li se zbog antifašizma podjele u hrvatskom društvu, Milan Bandić je kazao da svatko tko dovodi u pitanje doprinos antifašizma nije prijatelj Hrvatske. "Onaj tko dovodi u pitanje "točku na i" -  hrvatske branitelje i prvog predsjednika doktora Franju Tuđmana, nije prijatelj Hrvatske. Ili to radi namjerno ili ne razumije. To su dvije ishodišne točke stvaranja Hrvatske. Da nije bilo ZAVNOH-a i antifašista ne bi bilo ustava 1974., a mi se 1990. ne bismo imali od koga razdružiti. Oko toga nema mucanja i mora se biti precizan do bola", kazao je Bandić za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo