pozvao građane na solidarnost /

Bandić izbjeglicama ponudio svoju vikendicu: 'U njoj može živjeti troje-četvero ljudi, dok se ne snađu'

Zagrebački gradonačelnik pozvao je građane da, ako imaju mogućnosti, prime izbjeglice te najavio da će on već sutra u svojoj vikendici prihvatiti jednu obitelj.

17.9.2015.
19:23
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da će do večeras do 20 sati na Zagrebačkom velesajmu biti pripremljen paviljon u kojemu će se moći primiti 1500 izbjeglica, a u sljedećih 48 sati bit će spreman prostor za još tri tisuće ljudi.

"Grad Zagreb je više nego spreman i to je dokazao jučer, danas i sutra", izjavio je Bandić, koji je u četvrtak poslijepodne obišao prostore na Velesajmu, gdje se očekuje dolazak izbjeglica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je naložio da se sve službe u gradu stave u funkciju i da surađuju s državnim tijelima. Upitan kakav je odnos s državnim tijelima, ustvrdio je kako se predugo čekalo i improviziralo, jer se očekivalo da će nas mimoći izbjeglički val. "Prije deset dana sam rekao da nas neće mimoići i da moramo biti spremni", dodao je.

Pozvao je građane da, ako imaju mogućnosti, prime izbjeglice te najavio da će on već sutra u svojoj vikendici prihvatiti jednu obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivam sve naše sugrađane da nam se pridruže u svojoj humanosti i solidarnosti. Evo gradonačelnik stavlja svoju vikendicu na raspolaganje u kojoj može živjeti troje-četvero ljudi jedno vrijeme, dok se ne snađu", rekao je Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo