Išao preko reda / Bandić došao izmjeriti tlak pa na pitanje o predsjedničkoj kandidaturi poručio: 'Nije još kraj mjeseca'

Image
Foto: Vijesti.hr

29. rujna obilježava se Svjetski dan srca, pod sloganom "Budi heroj srca- obećaj!"

29.9.2019.
11:30
Vijesti.hr
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji u hrvatskom glavnom gradu obnaša dužnost prvog čovjeka već šest mandata, stigao je jutros na zagrebački Trg gdje se priključio akciji mjerenja krvnog tlaka povodno Svjetskog dana srca. 

Iako je pozdravio sve prisutne građane, njegov je potez mnoge naljutio pa se moglo čuti kako mu dovikuju: "Stani ured". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No gradonačelnika Bandića ti komentari nisu zasmetali. 

Na pitanje naše novinarke hoće li i kada krenuti u utrku za Pantovčak, kako se tjednima spekulira, Bandić je odgovorio: "Najbitnije je da je čovjek zdrav, strpite se, nije još kraj mjeseca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

Odgovorio je ipak na pitanje tko je najozbiljniji protukandidat aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović te poručio: "Taj se još nije prjavio".

Do kraja mjeseca, računajući i današnji, još su dva dana. Možda već sutra Milan Bandić objavi kandidaturu i poetak utrke za Pantovčak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, od bolesti srca i krvnih žila u svijetu godišnje umire oko 17.9 milijuna ljudi, a procjenjuje se da će do 2030. godine biti uzrokom 23 milijuna smrti. Prema podacima za 2018. godinu, u Hrvatskoj su od kardiovaskularnih bolesti umrle 23 048 osobe, što čini 43,7% od ukupnog broja umrlih, dakle gotovo polovicu! Tako su u toj godini upravo kardiovaskularne bolesti odnijele 49% života žena (13 093) te 38,3% muškaraca (9 955).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo