Bajić smijenio riječkog šefa ŽDO-a Dorisa Hrasta

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić razriješio je Dorisa Hrasta dužnosti županijskoga državnog odvjetnika u Rijeci te na tu dužnost privremeno imenovao Darka Karlovića, izvijestio je DORH.

8.4.2010.
19:06
VOYO logo

Mladen Bajić je odluku o razrješenju Dorisa Hrasta donio zbog mišljenja kolegija DORH-a po kojem su ispunjeni uvjeti za takvu odluku. Hrast će u riječkome Županijskom državnom odvjetništvu nastaviti raditi kao zamjenik.

Dosadašnji čelnik riječkoga Županijskog državnog odvjetništva smijenjen je pošto se otkrilo da u slučaju "Tržnica" nije obavijestio sjedište DORH-a u Zagrebu o policijskom izvješću i nacrtu kaznene prijave iz ožujka 2008. Zbog sumnje u objektivnost rada, Bajić je taj predmet nedavno prebacio osječkome Županijskom državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novine su prošlog tjedna objavile da je Hrast smijenjen te da je DORH odustao od stegovnog postupka protiv njega jer je utvrdio da je prekršio proceduru, ali pritom nije učinjena velika šteta.

U slučaju "Tržnica" policija je početkom ožujka ove godine kazneno prijavila riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela, dvoje visokih gradskih službenika te člana uprave riječke tvrtke "Tržnice" zbog sumnje da su zloporabom položaja i ovlasti te sklapanjem štetnih ugovora oštetili grad za 80 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prijavi se, po pisanju novina, tvrdi kako se pogodovalo "Tržnicama" jer im je koncesijska naknada naplaćivana samo za unutarnje prostore u zatvorenim objektima te da im za vanjski dio tržnice nije naplaćivana naknada. Mediji su nagađali da je policija istragu o poslovanju grada i "Tržnica" završila još u ožujku 2008., ali slučaj je do veljače ove godine bio zaboravljen u ladici Dorisa Hrasta, zbog čega je zbog zastare navodno onemogućen kazneni progon bivšega riječkoga gradonačelnika Slavka Linića i vlasnika "Tržica" Ivana Franolića.

Posljednje informacije iz tiskovina govore da je zastara za progon te dvojice nastupila još 2006. te da je zato i Hrastova odgovornost mnogo manja, zbog čega se i odustalo od stegovnog postupka protiv njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201003230541006 arti-201003120273006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo