vrijeme obilatog blagovanja / Badnji dan u Hrvatskoj uz miris bakalara, zvuk pjesme i bez snijega: kardinal Bozanić poziva da u ljudima gledamo ono pozitivno i dobro

Iako ove godine za Badnjak nema posta i nemrsa, jer pada na nedjelju, većina građana ipak drži do tradicije

24.12.2017.
18:50
VOYO logo

Nema Badnjaka bez dobrog bakalara zbog kojeg su Zagrepčani jutros čekali u redu i prije nego što je krenula podjela 10 tisuća porcija. Za ukusnu deliciju osigurano je više od 2 tisuće kilograma bakalara i oko 20 tisuća peciva. 

I u čuvenoj teći na splitskim Prokurativama nezaobilazan je bakalar. Pet tisuća porcija brzo je nestalo. U Osijeku se dijelila poznata slavonska deliciju, riblji paprikaš.
Kuhao se u 11 kotlića u kojima se nalazilo oko 360 kila šarana, štuke i soma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ove godine za Badnjak nema posta i nemrsa, jer pada na nedjelju, većina građana ipak drži do tradicije. A neki poste jer nemaju drugog izbora.

''Nije tradicija, nego mi je situacija životna tako nalaže da dođem na besplatni fiš, inače nemam mogućnosti da si priuštim kuvat pa dođem prije'', rekao nam je Dražen iz Osijeka.

''Moja supruga danas ima imendan, to je nama uvijek posni dan s tim da je ona iz Slavonije pa se onda kod nas jedu uvijek ovi makaroni, nije baš makaroni,ali tijesto sa sirom ili tijesto sa makom'',  kaže Vlado iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A vrijeme obilatog blagovanja za mnoge tek počinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo