'RAT' HDZ-a i MOST-a SE NASTAVLJA /

Bačić: 'Nisam siguran da Grmojina uvreda za veleizdaju ne zavrjeđuje i angažman državnog odvjetnika'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

''MOST se sveo na tri neutješna lika – Petrova, Grmoju i Bulja, koji iz dana u dan sipaju uvrede i klevete prema HDZ-u i članovima Vlade''

17.1.2019.
11:12
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Jučerašnji istup Nikole Grmoje i MOST-a, njihovo verbalno nasilje u stvari predstavlja frustraciju MOST-a nad činjenicom da je proteklih godinu dana njihov politički rejting na granici prelaska praga od pet posto, a s druge strane što se još ne mogu oporaviti od šoka o razrješenju, istaknuo je predsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika Branko Bačić na konferenciji za medije u Saboru.

Ima ona – 'imao pa nemao', a MOST je imao i predsjednika Sabora i potpredsjednika Vlade i desetak državnih tajnika, imao je i Metković, a danas se MOST sveo na tri neutješna lika – Božu Petrova, Nikola Grmoju i Mira Bulja, koji iz dana u dan sipaju uvrede i klevete prema HDZ-u i članovima Vlade, naglasio je Bačić.

Ipak, ponovio je, i u saborskoj raspravi u komunikaciji između nas saborskih zastupnika i dužnosnika postoji granica koju ne smijemo prijeći.

Bojim se da klevetanjem kao jučer ne prelije se na ulice i dođe do fizičkog nasilja, a svjedoci smo da se to događa u drugim državama, kazao je Bačić i pozvao MOST-ovce da u svojoj komunikaciji zadrže dignitet sebe i drugih zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi u HDZ-u nismo skloni i nismo pisali kaznene prijave, ali nisam siguran da uvreda za veleizdaju, koju je uputio Grmoja, ne zavrjeđuje angažman i državnog odvjetnika sukladno Zakonu o kaznenom postupku.

Stoga pozivam da smirimo tenzije u Saboru jer kada sami uzimamo pravdu u svoje ruke bojim se da se to ne počelo događati i izvan Sabora, kazao je Bačić.

HDZ-ov saboski zastupnik Josip Borić smatra da su u posljednja dva mjeseca tri događaja obilježila Sabor: sukob Grmoja-Zekanović, zauzimanje govornice od strane oporbe u organizaciji Nikole Grmoje te jučerašnji incident. ''Klevetama i lažima se želi obračunati s izvršnom vlasti'', smatra Borić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da ovo što je jučer doživio premijer saborski zastupnici HDZ-a doživljavaju svaki dan.

''Bilo je vrijeđanja na osobnoj razini, seksizma'', kazala je HDZ-ova saborska zastupnica i bivša glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak, koja se obrušila na Grmoju kazavši da je ''verbalni agresivac koji je pobjegao iz Sabora''.

S obzirom na to da HDZ-ovci svi redom ponavljaju da premijer Andrej Plenković nije krenuo prema Grmoji u namjeri da se s njima fizički obračuna, novinarke i novinare je zanimalo zašto je reagirala saborska straža, koja baš ne reagira samo tako? 

"To morate pitati saborsku stražu", odvratio je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo