Azimov uzvratio Kohorstu / Rusko-američki rat oko Agrokora: 'Neka Amerikanci prvo daju novac pa neka onda komentiraju'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Kohorst nije profesionlani diplomat, on je biznismen', istaknuo je Azimov

8.6.2018.
11:25
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Ruski veleposlanik u Hrvatsko, Anvar Azimov komentirao je istup američkog ambasadora Williama Roberta Kohorsta koji je u srijedu, poručio da radi izbjegavanja nepovoljnih scenarija, pri postizanju nagodbe u Agrokoru nijedna grupacija ne bi smjela imati više od 10 posto glasačkih prava u toj kompaniji. Aludirajući time na ruski utjecaj i činjenicu da ponovno svjedočimo da se preko Hrvatske vodi bitka za geopolitičku prevlast između dvije velike svjetske sile. 

Azimov je kazao kako su ruske banke uvijek bile tu kada je trebalo stabilizirati Agrokor i da će i dalje pružati financijsku pomoć Agrokoru. "Sberbank je spremna odigrati vrlo pozitivnu, konstruktivnu i stabilizirajuću ulogu. Pozivamo unutarnje i vanjske snage da ne postavljaju prepreke", rekao je Azimov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi iz Rusije to ne činimo'

Američkom kolegi je poručio kako bi Amerikanci najprije trebali dati neki novac za Agrokor pa tekonda komentirati. 

"Kohorst nije profesionalni diplomat, on je biznismen. Mislim da nije dobro za veleposlanika da daje savjete o tom pitanju. Mi iz Rusije to nikada ne činimo. Ja sam profesionalac i to znam, a on nije profesionalni diplomat nego biznismen. Stoga smatram da pokušava učiniti pritisak ili se umiješati. Neka dođu američke banke i spase Agrokor. No, one to ne čine. A ruske su banke spremne to učiniti. Siguran sam da će one stabilizirati situaciju, one imaju resurse, potencijal i ekspertizu", istaknuo je Azimov na poslovnom doručku ruskih i hrvatskih poduzetnika povodom posjeta guvernera Sankt Peterburga Georgija Poltavčenka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo