komentirao i nagodbu / Azimov potvrdio: 'Putin dolazi u Hrvatsku!'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ruski veleposlanik komentirao je situaciju u Agrokoru i poziv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović upućene ruskom predsjedniku

10.4.2018.
11:50
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov prisustvovao je u utorak predstavljanju izložbe u Klovićevim Dvorima pod nazivom 'Katarina Velika', koju između ostalih sponzorira i novi vlasnik Agrokora Sberbank.

Tom prilikom Azimov je komentirao i aktualnu situaciju u posrnulom koncernu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek sam bio za nalaženje zajedničke formule za Agrokor i iskreno se nadam da će nagodba pridonijeti stabilnosti koncerna. Bez obzira na padove i uspone, ja sam kao vatrogasac pokušavao minimizirati negativne efekte ove krize. Na dobrom smo putu da poboljšamo suradnju u svim poljima. Ali taj posjet mora biti dobro pripremljen", kazao je. 

Podsjetimo, prije tri tjedna Agrokor i Sberbank postigli su sporazum koji omogućuje povratak Sberbanka u pregovore o nagodbi, a koji predviđa da izvanredna uprava priznaje tražbine Sberbanka, dok će ta ruska banka povući svoje tužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, ruski veleposlanik komentirao je i poziv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović upućene ruskom predsjedniku. 

"Putin je primio poziv vaše predsjednice i prije ili kasnije će doći u prvi posjet Hrvatskoj", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako RTL neslužbeno doznaje, razlog Putinovog dolaska u Hrvatsku prije svega će biti poslovne prirode, kao što bi mogla biti plinofikacija nekih dijelova Hrvatske od strane ruskih tvrtki. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo