Auto već 13 godina zatočen u javnoj garaži na Kvatriću!

Mercedes 280s parkiran je 1997. godine u javnoj garaži na Kvaternikovom trgu u Zagrebu i od tada se nije pomaknuo ni centimetar, a sve zbog jedne neplaćene usluge parkiranja.

23.6.2010.
12:15
VOYO logo

arti-201006040400006Deset godina trajao je spor na zagrebačkim sudovima zbog jednog neplaćenog parkinga. Glavnom 'liku' u procesu, Mercedesu 280s iz sedamdesetih godina, bilo je zabranjeno izaći iz javne garaže dok se ne okonča postupak, donesu presude, uvaže žalbe, opet donesu presude. U ljeto 2007. Zagrebparking dobio je konačnu presudu – vlasnici Mercedesa, obitelj Juraković, moraju platiti parking i dug.

To se, međutim, nije dogodilo. Prošlo je još tisuću dana, a Mercedes je i dalje parkiran u javnoj garaži na Kvatriću, prašnjav, pokriven starom ceradom, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je počelo 1997. kada je automobil u garaži parkirala Božica Medić-Juraković, dugogodišnja vlasnica poznatog zagrebačkog butika, koja je 90-ih godina izvrsno poslovala, kreirajući i šijući haljine za političare, tajkune i estradu. No, uslugu parkiranja odbila je platiti, što automatski podrazumijeva da garažu ne smije napustiti.

Bojkotiranje Zagrebparkinga nastavilo se sve do danas, a obitelj Juraković radije se odrekla lijepog automobila nego podmirila račune. Na ruku joj je išla i činjenica da je hrvatsko pravosuđe sporo i tromo, te se postupak otegao punih 10 godina, a ukupni dug popeo na stotinu tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Točno je da se tamo već više od desetljeća nalazi oldtimer, ali imenima vlasnika se ne zamaram. Budući da dug nisu podmirili ni nakon što smo dobili postupak, najvjerojatnije ćemo auto dati na licitaciju i prodati'', rekao je za Jutarnji listMate Kraljević, direktor Zagrebparkinga. U međuvremenu su Jurakovići razgranali svoje djelatnosti. Osim 'starog' butika, Božica Medić je zajedno sa sinom 2008. otvorila još jedan. Goran Juraković mlađi najavljivao je da će u Hrvatsku dovesti popularno rublje Victoria’s Secret, ali od toga nije bilo ništa.

arti-201006110243006No, zajedno s ocem našao se u USKOK-ovoj akciji Bankomat. Oca Jurakovića, 64-godišnjeg poduzetnika, USKOK tereti za pranje novca, uz sumnju da je zajedno sa sinom od HPB-a 2007. dobio kredit od 77 milijuna kuna i stavio ga u džep.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo