AKCIJA 'LISICE NA RUKE' / Polovica uhićenih priznala je krivnju: ' Ne mogu vjerovati da bi ona imala prste u makinacijama'

Jedan od poslovnih suradnika arhitektice Borisavljević u najmanju je ruku ostao zatečen njezinim uhićenjem

2.7.2021.
11:46
VOYO logo

U nastavku antikorupcijske akcije lisice na ruke stavljene su osmorici poduzetnika te dvojici gradskih službenika koji su primali odnosno davali mito, a polovica uhićenih priznala je krivnju, piše u petak Jutarnji list.

Točnije, poduzetnici su s nekoliko stotina eura "podmićivali" zaposlenike Grada Zagreba dajući im novac za razne usluge, počevši od one da im ishoduju potrebne radne dozvole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PET KRAKOVA KORUPCIJE U ZAGREBU /

U dva dana ukupno je uhićeno 18 osumnjičenih, evo njihovih imena

Image
PET KRAKOVA KORUPCIJE U ZAGREBU /

U dva dana ukupno je uhićeno 18 osumnjičenih, evo njihovih imena

Usklađivanje broja parkirnih mjesta po potrebi

Kako doznaje dnevnik, među uhićenima su Darko Barun, pomoćnik pročelnika za provedbu komunalnih aktivnosti i održavanje komunalne infrastrukture i objekata mjesne samouprave, Zdravko Čabraja, član gradskog odbora Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365 te Milivoj Kotrla, bivši djelatnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Također, uhićena je i Sanja Borisavljević, vlasnica i direktorica tvrtke ADE Studio, koja je, pak, zastupala investitore u određenim projektima. A kako svaka nova zgrada u gradnji mora imati određeni broj parkirnih mjesta kako bi se dozvole dobile, ona i Kotrle su, navodno, surađivali po tom pitanju i usklađivali broj parkirnih mjesta po potrebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne mogu vjerovati da bi ona ikoga podmićivala'

Jedan od poslovnih suradnika arhitektice Borisavljević u najmanju je ruku ostao zatečen njezinim uhićenjem jer kaže da je ona u svom poslu perfekcionist, pazi na detalje i da sve bude po pravilima te da nema odstupanja u izvedbenim projektima.

„Javljala se na natječaje za idejna rješenja i pobjeđivala sa svojima. Ne zato što je to bilo po protekciji nego bi njezina kreativnost začas privukla pažnju. Ne mogu vjerovati da bi ona imala prste u makinacijama, a kamoli da bi ikoga podmićivala ako joj se to stavlja na teret”, kaže za Jutarnji kolega uhićene arhitektice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija i Uskok poremetili su trenutno daljnje planove o zaradi i građevinskom poduzetniku Krešimiru Huzjanu kao i Ivanu Papiću, suprugu bivše Miss sporta Hrvatske Stefany Hohnjec, donosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo