POGLEDAJTE KAKO JE HRT POKRIO DANAŠNJE UHIĆENJE RAVNATELJA / Istražitelji pretraživali dom Kazimira Bačića: O velikoj akciji USKOK-a oglasio se i Plenković

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
30.6.2021.
19:46
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U velikoj akciji Uskoka i policije danas je uhićeno više ljudi, između ostalog i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Za središnji Dnevnik HRT-a javila se Jelena Bokun s najnovijim informacijama o USKOK-ovoj akciji.

"Ispitivanja su započela. Dosad je u USKOK dovedena samo Ana Stavljenić-Rukavina, bliska suradnica pokojnog gradonačelnika Bandića. Osim kraka s bolnicom Srebrnjak, USKOK sumnja da su postojale i određene malverzacije oko organizacije zagrebačkog Adventa.  Istražitelji su u prostorijama Gradske uprave proveli nekoliko sati, a bili su i u domu glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića. Službenih informacija do ovog trenutka nema, a ono što smo saznali jest da njegovo uhićenje nema veze s poslovanjem HRT-a. USKOK sumnja da je trgovao utjecajem. Zauzvrat je kao mito dobio stan u Radićevoj ulici. Prije 40-ak minuta započela je pretraga stana, a tamo je bio i Bačić s istražiteljima", objavio je Dnevnik HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REKLI BISMO NEVJEROJATNO, ALI... /

Iz kuće šefa HRT-a istražitelji iznijeli i - brojač novca!?

Image
REKLI BISMO NEVJEROJATNO, ALI... /

Iz kuće šefa HRT-a istražitelji iznijeli i - brojač novca!?

"Do kraja dana se očekuje ispitivanje i ostalih osumnjičenih, vjeruje se da ipak neće danas svi doći na red. Ispitivanje će se vjerojatno nastaviti i sutra. Svi će noć provesti u prostorijama PNUSKOK-a na Oranicama, a sutra ćemo čuti za što ih se tereti. USKOK će vjerojatno za sve ili neke predložiti i istražni zatvor", dodala je HRT-ova reporterka.

Oglasio se i Plenković

Akciju USKOK-a komentirao je i premijer Andrej Plenković.

"U vremenu naše Vlade borba protiv korupcije je stalna i kontinuirana. Manifestira se tako da policija, DORH i USKOK rade svoj posao samostalno, neovisno, nepristrano i tajno. Kada se tako radi, onda je sigurno da ćemo nastaviti s iskorjenjivanjem korupcije. Ne mogu komentirati pojedinosti konkretnog slučaja, znam o tome koliko i vi. Vidjet ćemo kada će USKOK obavijestiti javnost o konkretnom predmetu", rekao je premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo