Ante Gotovina: Ja sam ribar, stalno sam na moru

U povodu ulaska Hrvatske u EU danas je u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održana svečana sjednica.

28.6.2013.
17:27
VOYO logo

"Raduje me taj dan. Taj dan smo dugo čekali i on je postao činjenica. Ostvarilo se to formalno, što smo već odavno i daleko unazad već bili - sastavni dio Europe", rekao je Gotovina ususret ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a javlja Dnevnik.hr.

Na pitanje što za njega osobno znači taj dan Gotovina je rekao da postajemo sastavni dio jednog moćnog demokratskog kluba, a biti član tog kluba, sigurno da je jedan plus i bolja budućnost za našu domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i da će doći na proslavu 'ako je pozvan'.

Ne zna što se događa

Zamoljen da prokomentira europski uhidbeni nalog, odnosno slučaj bivšeg jugoslavenskog obavještajca Josipa Perkovića, Gotovina je rekao da to ne prati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, o tome nemam ideju, niti to pratim. Ja se bavim ribarstvom, ja sam ribar, stalno sam na moru, ne znam što se događa. U svakom slučaju to je stvar naše izvršne vlasti, to je stvar naše zakonodavne vlasti i to je stvar o kojoj će oni odlučiti što će biti", rekao je umirovljeni general.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo