FOTO: / Pogledajte kakvu su feštu priredili Gotovini

U Pakoštanima je u utorak u 17.10 sati počeo program dočeka generala Gotovine.

20.11.2012.
9:13
VOYO logo

Program na pozornici u mjestu je počeo u 17.10 sati. Osim Pakoštanaca, na feštu su došli mnogobrojni mještani zadarskog kraja, a došli su i puni autobusi iz Dubrovnika, Splita i Šibenika.

Nakon kratkog glazbenog programa, recitirao je glumac Božidar Alić, a na pozornicu se potom, oko 17.45 sati, popeo general Gotovina. Prvo je intonirana himna, Gotovini je uručeno cvijeće, a zatim se obratio okupljenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobra večer! Poslije toliko godina našao sam put do svoje kuće. Što mogu reći drugo nego da sam sretan što sam među vama, među svojima. Hvala vam na iskazanoj kršćanskoj ljubavi svih ovih godina. Tu ljubav trebamo širiti dalje, posebno onima koji su najslabiji, koji se osjećaju ugroženima, da bi vidjeli da svaki čovjek može u ovoj domovini živjeti sretno. Vjerujem da to je naše sutra i da zapravo je sve pozitivno ispred nas i ovisi o nama. Ali sigurno da ova kršćanska ljubav treba postojati svakodnevno i moramo je širiti među nama. Veselite se, ali pazite, među vama ima djece...", kazao je Gotovina u govoru.

Peku se tri vola

Načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov ranije je potvrdio da je doček Ante Gotovine planiran za 17 sati na Trgu kralja Tomislava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi generala očekujemo oko 17 sati u Pakoštanima. Tu će biti zabavni program s pet do šest izvođača koji će pjevati. Sve općine iz Zadarske i jednim dijelom Šibensko-kninske županije organiziraju svoje štandove s prehranom. Ono što zasad znam, organizirana su tri vola i ne znam koliko janjaca, pršuta i sira. Znači, svi oni koji danas dođu u Pakoštane bit će počašćeni", kazao je Kurtov za Media servis.

Fešta se očekuje do dugo u noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, general Gotovina će u subotu biti u Zadru, gdje će najprije prisustvovati svečanoj sjednici Gradskog vijeća, koja počinje u 11 sati. Nakon toga, oko 14 sati, trebao bi se obratiti građanima koji će se okupiti na Forumu.

Političke ambicije

Analitičari ocjenjuju da Gotovina svojim istupima pokazuje ambiciju da se kandidira za neku važnu državnu funkciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor Žarko Puhovski u razgovoru za Danas.hr kazao je da bi Gotovina mogao ciljati na predsjedničku funkciju.

Profesor Tvrtko Jakovina mišljenja je da Gotovina ima jako velik potencijal, ali ako želi sačuvati svoj "legendarni status", smatra da ne bi trebao ulaziti u politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo