(Sony/Menart) / ANNIE LENNOX - The Collection

Image

Četrnaest pjesama na ovoj kompilaciji kvalitetom su vrlo blizu impresivnoj diskografiji Eurythmicsa.

29.3.2009.
19:52
VOYO logo

Oni koji nisu voljeli Eurythmics najčešće su im zamjerali što se nikako nisu mogli odlučiti između istinskih umjetničkih vrijednosti i plitkosti pop hita. "Here Comes The Rain Again" tako je jedan od ključnih trenutaka u posljednjih četvrt desetljeća popularne glazbe, a "The King and Queen of America", s druge strane, reprezentativan primjerak svega što nije valjalo u osamdesetima.

Annie Lennox se u samostalnoj karijeri, kao što to savršeno dočarava 14 pjesama na ovoj kompilaciji, sasvim okrenula kompleksnijem popu za odrasle, čak i u najkomercijalnijim izletima poput izvrsne balade "Why" ili razigrane poskočice "Walking On Broken Glass". Pri tome joj je, dakako, pomoglo vraški jako oružje, nevjerojatan vokal sposoban dati težinu i najbanalnijim glazbenim rješenjima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U retrospektivi njene karijere u oči (i uši) ponajviše bode prilično promašen album covera "Medusa" koji je na "Collectionu" pametno zastupljen  samo s vrlo probavljivima "Whiter Shade Of Pale" i "No More I Love You's", dok su auditivni masakri klasika The Clasha i Boba Marleyja srećom  zanemareni.           

 Osam godina trebalo joj je da se oporavi od tog debakla, no zadnjim albumima "Bare" i "Songs Of Mass Destruction" uspjela je vratiti poljuljani  ugled i status istinske dive britanskog (i svjetskog) popa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo