LJUTITI PREMIJER /

Plenković se obrušio na Milanovića: 'Drži Kundida u pritvoru. Imao je histeričnu reakciju'

Plenković je održao sastanak u Banskim dvorima s glavnom europskom tužiteljicom Laurom Codruţom Kovesi

21.10.2024.
17:57
VOYO logo

U GO HDZ-a Grada Zagreba održana je konstituirajuća sjednica Predsjedništva HDZ-a. Izjavu za medije dao je šef stranke i premijer Andrej Plenković. I ovoga puta oštro se obrušio na predsjednika Zorana Milanovića.

Komentirao je upit poslan SOA-i da je HDZ kvislinška organizacija. Je li HDZ kriminalna organizacija je tema, kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto smo to napravili. Nitko nije rekao da opozicija koristi saborski Odbor kako bi zlorabila Sigurnosno-obavještajnu agenciju za svoje političke potrebe. Nitko nije doveo tada u pitanje tu praksu ali kada smo razotkrili optužbe, laži na račun Vlade i pitali SOA-u doživjeli smo histeričnu reakciju Milanovića da mi zlorabimo SOA-u i da on jedini brani demokraciju i SOA-u. Ovo smo učinili da bismo doveli do apsurdne prakse oporbe. Očekujemo ostavku Hajdaša Dončića, čitavog niza aktera i da odmah daju ostavke ili da nam se ispričaju", kazao je Plenković.

Image
ŽESTOK ODGOVOR /

Plenković: 'Milanović je postao veliki manipulator koji laže hrvatskom narodu'

Image
ŽESTOK ODGOVOR /

Plenković: 'Milanović je postao veliki manipulator koji laže hrvatskom narodu'

"Pretjerano je da vas godinama difamiraju. Naša pitanja SOA -i imaju pravna uporišta i da imaju neka saznanja oni bi po službenoj dužnosti djelovali. Milanovićeva reakcije je histerična jer mu je glavni epitet razoren. Jer je SOA- a rekla istinu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je pak odluku Milanovića da zabrani načelniku Glavnoga stožera OS RH Tihomiru Kundidu sudjelovanje na sjednici saborskog Odbora za obranu nazvao državnim udarom.

"Nekadašnji ravnatelj SOA-e je tvoj bliski suradnik, i sada imamo udar na vojsku. Drži danas u pritvoru Kundida. Čovjeku šalje naredbu dođite vi k meni u Ured", kazao je Plenković.

"Današnjim poniženjem, ponizio je sve pripadnike oružanih snaga, sve naše generale, časnike, vojnikinje i vojnike. Kundid predstavlja HV i to je udar na njih", kazao je.

"Imamo i nasrtaj na zdrav razum. Po Milanoviću je Hrvatska neki ruski polusaveznik. Apeliram na oporbene stranke, imaju šansu mučnuti svojom glavom. Gdje oni to Hrvatsku vide, u kojoj ekipi", kazao je. "Ovo je pitanje strateškkog smjera. Mi još nismo imali ovakvu situaciju", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko je Miljenić i tko je Milanović da odlučuju gdje čovjek može doći. Kakvo je to buncanje Miljenića. Ne možemo se koprcati bivši predsjedniče Milanović. Razbucali su javnost da mi šaljemo hrvatske vojnike u Harkiv. Tko je Miljenić? U ime koga to nastupa. Sram ga, bio je s Grlićem i Anušićem u Washingtonu. Ovaj tamo sjedi i odšuti. Nije napisao neki dopis, bilješkicu", kazao je Plenković.

POGLEDAJTE VIDEO: Plenković o priopćenju Milanovića: 'To može povjerovati samo netko tko ne zna čitat hrvatski jezik'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo