ANALITIČAR O ZADRU: / 'Dobili smo antireklamu, percepcija o Hrvatskoj je bitno lošija'; O mjerama: 'Jedna pravila vrijedila su do jučer, a sada...'

Image

'Percepcija o Hrvatskoj je bitno lošija nego što je bila prije sedam dana.

24.6.2020.
10:10
VOYO logo

"Hrvatska je iz faze 'lockdowna' koji nikada u pravom smislu nije bio lockdown, prešla u fazu u kojoj ne postoje apsolutne nikakve mjere", ustvrdio je bivši ministar gospodarstva i kolumnist Telegrama Goranko Fižulić.

"Ne može sve stati, ali između 'sve je stalo' i 'ništa nije stalo' je velika razlika", kazao je Fižulić na televiziji N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Goranko Fižulić.

ĐOKOVIĆ POSLAO PORUKU O KORONAVIRUSU I TURNIRU U ZADRU: ‘Ne mogu opisati koliko mi je žao. Pogriješili smo, bilo je prerano…’

Image
ĐOKOVIĆ POSLAO PORUKU O KORONAVIRUSU I TURNIRU U ZADRU: /

'Ne mogu opisati koliko mi je žao. Pogriješili smo, bilo je prerano...'

Image
ĐOKOVIĆ POSLAO PORUKU O KORONAVIRUSU I TURNIRU U ZADRU: /

'Ne mogu opisati koliko mi je žao. Pogriješili smo, bilo je prerano...'

Otkazan Wimbledon, ali ne i Adria Tour

Dodao je kako je Adria Tour, koji se održao u Zadru, bio događaj visokog rizika te kako su, primjerice, otkazani i ovogodišnji turniri Wimbeldon i Roland Garros.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo jednu antireklamu, percepcija o Hrvatskoj je bitno lošija nego što je bila prije sedam dana. I ono što je dozvoljeno Švedskoj ili Skandinaviji, nije nikada bilo dozvoljeno Hrvatskoj ili Balkanu", kazao je.

Dodao je i kako se uvijek ponavljaju isti politički obrasci te dodvoravanja političkom ukusu određene skupine ili određenom poltiičkom tijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jedna pravila vrijedila do jučer, druga vrijede sada'

Prokomentirao je i činjenicu da se ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak nalazi u samoizolaciji za razliku od premijera Andreja Plenkovića.

"Da je Capak primijenio definiciju koja je na snazi od kontakta Đokovića i Plenkovića, onda ne bi bio u samoizolaciji. S obzirom da se Capak nalazi u samoizoalciji, očito je da su jedna pravila igre vrijedila do jučer, odnosno prekjučer, a druge vrijede sada", kazao je Fižulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je problem u cijeloj situaciji to što se radi o premijeru jedne države.

"Radi se o prvoj osobi jedne države koji svojim primjerom pokazuje kako se treba vladati u vrijeme pandemije. To je meni osnovni krimen ili pogreška Plenkovića", smatra Fižulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sučeljavanja s Plenkovićem putem Skypea?

Kazao je i da izbori u Hravtskoj neće biti prvi takvi koji se odvijaju u vrijeme koronakrize. Izbori su održani u Izraelu, Iranu, Turskoj... a sučeljavanja u kojima bi sudjelovao premijer, smatra Fižulić, mogla bi se organizirati putem Zooma ili Skypea, primjerice.

"Plenković je bio dovoljno dugo u kontaktu da postoji opasnost da je došlo do prijenosa zaraze. Ako nije otišao u samoizolaciju, on na taj način u opasnost dovodi sve one s kojima će u narednih nekoliko dana biti u kontaktu. On to čini sa svoje pozicije moći, autoriteta. Ja se nadam da nije zaražen i da neće zaraziti nikog drugog. Ja isto tako vjerujem da je njegova procjena da njegovom biračkom tijelu odgovara ovo ponašanje, a onaj dio nacije koji se tome zgraža - to ionako nisu njegovi glasači, pa onda njihovo mišljenje nije ni bitno", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo