Pismo premijeru /

Američki Hrvati pokrenuli peticiju protiv HNS-ovog konzula u New Yorku sa srednjom stručnom spremom

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Peticijom 'Reci ne imenovanju Borisa Blažekovića za hrvatskog generalnog konzula u New Yorku' američki Hrvati ukazuju na neprofesionalnost hrvatske diplomacije

17.2.2018.
16:51
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Na servisu Change.org američki Hrvati, kako su se potpisali, pokrenuli su peticiju jer su zabrinuti zbog odluka Ministarstva vanjskih i europskih poslova, koje je za generalnog konzula u New Yorku predložilo Borisa Blažekovića, HNS-ovca koji nema završen fakultet.

"U svjetlu prijašnjeg djelovanja, propuštenih prilika, manjka inicijative i osobe koju se postavlja na ključno mjesto u New Yorku, molimo vas da preispitate ovo imenovanje. Isto tako vas molimo da poduzmete korake da se riješe problemi koji su nastali zbog godina zanemarivanja", poručuju premijeru Plenkoviću u peticiji naslovljenoj "Reci ne imenovanju Borisa Blažekovića za hrvatskog generalnog konzula u New Yorku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova optužuju za nedostatak profesionalizma, zbog čega mnoge manje zemlje nadmašuju Hrvatsku.

"Mnogo puta smo svjedočili nedostatku vizije i strateškog razmišljanja te ekstremnim slučajevima nedostatka profesionalizma. Svjedočili smo situaciji u kojoj jednako velike ili čak i manje zemlje od Hrvatske po geopolitičkom značaju nadmašuju Hrvatsku na brojnim bilateralnim poljima, od poreznog sporazuma koji je potpisala Slovenija do poslovnih dogovora poput onog srbijanske vlade i američkog tehnološkog giganta Cisca", napisali su američki Hrvati u peticiji koja je za sada skupila 600-tinjak potpisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo