odvoz otpada /

Alarmantna situacija s riječkim smećem: 'Rijeka 2016. ne smije postati Napulj 2011.'

Image

Ako Mariščina ne može raditi, gdje ćemo sada odvoziti smeće i tko će to platiti?! Rješenje ne može biti da Riječani plaćaju skup odvoz otpada u neke druge dijelove Hrvatske, a još manje da grad Rijeka uskoro bude zatrpan smećem, upozorili su riječki HNS-ovci

12.7.2016.
13:13
VOYO logo

Riječki HNS-ovci pozvali su „tehničkog premijera da prekine godišnji odmor“. Naime, upravo pod nazivom „Rijeka 2016, ne smije postati Napulj 2011“ riječki HNS-ovci upriličili su tiskovnu konferenciju na kojoj su sudjelovali dr.sc. Juraj Bukša, predsjednik HNS podružnice Rijeka, Andrej Poropat, potpredsjednik HNS podružnice Rijeka i županijski vijećnik te Tanja Vuković, predsjednica Nadzornog odbora KD Čistoća.

– Iako bi se iz posljednjih događaja dalo zaključiti kako MOST i HDZ ne surađuju, Mariščina je primjer odlične suradnje unutar koalicije MOST – HDZ. Suradnja njihova dva ministra dovela je do toga da suvremeni centar za zbrinjavanje otpada u koji je uložen ogroman novac, bez opravdanog razloga ne može dobiti dozvolu za rad. Potpuno dovršen, a zatvoren centar Mariščina samo je još jedan primjer kaosa koji nam je ostavila Vlada MOSTa i HDZa! Mogu prihvatiti tezu da novi ljudi donose nove ideje kao i da novo vrijeme nudi nove mogućnosti, slijedom toga i da će nova strategija gospodarenja otpadom možda biti bolja od one stare, ali nedopustivo je blokirati nešto što je dovršeno i na čemu se godinama radilo bez da imamo alternativno rješenje za odmah i sada! Neke se stvari jednostavno ne mogu i ne smiju zaustaviti. A jedna od njih je i odvoz otpada. Zbog toga bih tehničkom ministru Dobrovicu postavio vrlo jednostavno pitanje… Ako Mariščina ne može raditi, gdje ćemo sada odvoziti smeće i tko će to platiti?! Rješenje ne može biti da Riječani plaćaju skup odvoz otpada u neke druge dijelove Hrvatske, a još manje da grad Rijeka uskoro bude zatrpan smećem! Problem Mariščine u svojoj je srži problem nacionalne politike, pa pozivam tehničkog premijera Oreškovića da prekine godišnji odmor i da se pozabavi s ovim problemom dok ne bude prekasno! Ovo je posao tehničke Vlade!, istaknuo je u svom izlaganju Andrej Poropat, potpredsjednik HNS podružnice Rijeka i županijski vijećnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Riječan.IN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo