'Treba nam porez na budale!'

Zašto jednostavno Vlada ne uvede novi porez koji bi se zvao 'Porez na budale'?

7.12.2012.
11:44
VOYO logo

"Visina tog poreza ovisila bi o trenutnim potrebama vladajuće garniture", predlažu oni, jer smatraju da u Vladi prevladava mišljenje da Hrvatskoj ima mnogo budala i onih koji se tako osjećaju. To pokazuje i broj glasača Kukuriku koalicije koji su očekivali promjene na bolje u svojim životima, pojašnjavaju.

"Porez bi imao vrlo široku bazu, a mogao bi se nametnuti svakom tko se protiv njega dovoljno oštro ne pobuni, a i tada – budimo realni – obzirom da se radi o Hrvatskoj, moglo bi se vrlo lako obračunati s tom šačicom buntovnika, kako ih je bivši ministar unutarnjih poslova volio nazivati, Indijancima", navode u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećaju kako je Hrvatska u vrijeme "famoznog harača" odnosno kriznog poreza bila prva u svijetu po nečemu, i to po visini poreznog opterećenja, "a sada je nažalost tek za dlaku ispod tog dostignuća".

Studija revizorske kuće KPMG International, podsjetimo, pokazala je 2009. godine da je porezno opterećenje na dohodak u Hrvatskoj drugo najveće na svijetu, iza Slovenije. Nisu uračunali i "harač" koji je zatim Hrvatsku stavio ispred naših zapadnih susjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak u velikom stilu

"Uvođenjem 'poreza na budale' Vlada bi ponovno mogla vratiti Hrvatsku na fiskalnu kartu svijeta i to jer bi napokon nazvali stvari svojim imenom", predlaže Akcija mladih.

"U razvikanom Planu 21 prije samo godinu dana sadašnji vlastodršci su se šepurili kako su sigurnost, solidarnost, ravnopravnost, pravednost i napredak svih hrvatskih građana temeljni ciljevi i načela na kojima koalicija gradi svoju politiku. Pitanje je gdje se tu nalazi oporezivanje svega mogućeg do krajnjih granica bez ikakve koordinacije i pripreme", pitaju oni, zaključujući "prijedlog" brojkom nezaposlenih u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon godinu dana Kukuriku vlade, on se približava magičnoj brojci od 400.000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo