PREPIRKE I RASPRAVE / Agrokor ponovno izazvao prepirke u Saboru: Glasovac poručila da će inicijativa za opozivom Vlade biti upućena u proceduru

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Želimo da vlada ode kako bismo zaustavili neke štetne procese. Oni možda u ovom trenutku ne djeluju štetno jer se kupuje mir'

27.10.2017.
13:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski sabor je i u petak zasjedanje nastavio stankama zbog Agrokora, Mostovca Nikolu Grmoju posebno je razljutila činjenica da predsjednik Sabora Gordan Jandroković u dnevni red sjednice danas neće uvrstiti njihov prijedlog izmjene odluke o povjerenstvu za Agrokor, no prozvani Jandroković mu je uzvraćao kako je takva njegova odluka u skladu s Poslovnikom.

"Rekao mi je 'Ne, ne! Mi ćemo danas zaključiti ovu sjednicu, bit će vremena za to' , a na moje pitanje kada ćemo to raspraviti rekao je 'Raspravit ću kad ja odlučim!'. No, mi nećemo odustati i borit ćemo se za punu istinu o Agrokoru", poručio je Grmoja podsjećajući kako se prijedlogom izmjene odluke omogućava nesmetan rad povjerenstva što, uvjeren je, vladajućima ne odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam za prvu sjednicu povjerenstva pripremio ozbiljne dokumente koji će uzdrmati Vladu i savjetnike", poručio je. Prozvani Jandroković uzvratio mu je da će se njihov prijedlog uvrstiti u dnevni red na početku iduće sjednice, kao i sve točke koje su bile predložene od prošlog glasovanja u pretprošli petak. "Nemojte mistificirati... Ponašam se u skladu s Poslovnikom", poručio je Jandroković Grmoji.

Ivan Vilibor Sinčić (Živi Zid)  zatražio je zbog slučaja Agrokor opoziv Vlade, dok je  saborsko istražno povjerenstvo za nazvao farsom. Mišljenja je kako je na djelu "odvođenje povjerenstva u zastaru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ramljak, premijer Plenković, ministrica Dalić i drugi koji imaju puno toga za reći, a to najviše i zanima javnost, stavljeni su 'na neodređeno' i neće nikad doći na ispitivanje", rekao je Sinčić. SDP-ova zastupnica Sabina Glasovac rekla je kako bi njihova inicijativa za opozivom Vlade u proceduru trebala biti upućena tijekom današnjeg dana.

„Želimo da vlada ode kako bismo zaustavili neke štetne procese. Oni možda u ovom trenutku ne djeluju štetno jer se kupuje mir. Ne zaboravimo da dugovi Agrokora premašuju vrijednost imovine i to će u jednom trenutku puknuti. Mi možda nećemo uspjeti opozvati Vladu, ali kao oporba moramo reagirati. Mi imamo dovoljan broj glasova i zahtjev ide u proceduru do kraja dana. 31 potpis će biti sasvim dovoljan, nama je bitno koliko će zastupnika podržati naš zahtjev tijekom glasovanja“, kazala je Glasovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo