izrečena kazna /

Gradonačelnica Siska kažnjena s 10 tisuća kuna! Odbila je predati dokumente USKOK-u za istragu

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Grad Sisak nije dostavio tražene dokumente, pa je gradonačelnici izrečena kazna

7.7.2021.
8:30
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Županijski sud u Zagrebu kaznio je sisačku gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček jer nije željela USKOK-u dati podatke koje ju je tražio kako bi istražio sumnje u kriminal u njezinom gradu. Izrečena joj je novčana kazna od 10 tisuća kuna.

Željela je znati što se istražuje

Ako i dalje bude odbijala dati podatke, moguće da joj bude određen i zatvor, javlja Telegram. Kada joj je došao zahtjev USKOK-a gradonačelnica je željela znati koga se istražuje, te zbog kojeg kaznenog djela. Bez te informacije, nije željela dati tražene podatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No izvidi su tajni i to joj nije otkriveno. Grad Sisak nije dostavio tražene dokumente, pa je gradonačelnici, kao njegovoj čelnoj osobi izrečena kazna.

''Pretpostavljam da je u pitanju nalog HDZ pravosuđa da im dostavim audio zapis sjednica Gradskog vijeća i zapisnike kolegija gradonačelnika. S obzirom da su se pozvali na članak Zakona o kaznenom postupku 206. g, stavak 2., koji obvezuje banke i državna tijela na dostavu dokumenata, a nikako jedinice lokalne samouprave, i s obzirom da su transkripti sjednica javno objavljeni, a da kolegij gradonačelnika ne postoji, pa tako niti zapisnici s nečega što se naziva kolegij, niti sam mogla, niti htjela ispuniti zahtjev HDZ pravosuđa'', komentirala je gradonačelnica za Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nalogodavci i izvršitelji na kavi su dogovorili da me kazne. Kakva vlast, takvo pravosuđe, takva država. Njihov sud ne poštujem i neću poštovati nikada'', dodala je Ikić Baniček.

Image
uoči 2. kruga izbora /

Grbin i Borzan u Sisku: Dali potporu SDP-ovoj Kristini Ikić Baniček i nezavisnom Berdaisu

Image
uoči 2. kruga izbora /

Grbin i Borzan u Sisku: Dali potporu SDP-ovoj Kristini Ikić Baniček i nezavisnom Berdaisu

Pritom navodeći sastanak na kavi HDZ-ovog Branka Bačića koji je prije više godine snimljen u gradu u društvu sudaca Ivana TurudićaMiroslava Šeparovića i Vinka Mioča.

Dodala je kako je izvjesno da je USKOK izvide pokrenuo temeljem ''lažne prijave Kluba vijećnika HDZ-a'', koji su to javno najavili na konferenciji za medije. Među prijavama koje je gradska oporba podnijela protiv sisačke gradonačelnice ističe se ona zbog afere ''Kopa beach'' i afera dizanja kredita od 50 milijuna kuna od HBOR-a.

Tim kreditom iz srpnja 2015. grad Sisak je, prema prijavi, zadužen do 2032. godine. HBOR ga je odobrio za infrastrukturne projekte u gradu Sisku, koji, kako se navodi u prijavi, nisu precizirani. Oporba je gradonačelnici zamjerila što je Sisak zadužila i za tako dugo razdoblje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo