4.000 obitelji na čekanju, a dopušteno tek 90 posvojenja

Čak 4.000 obitelji čeka na posvajanje djeteta iz hrvatskih sirotišta. Ipak, lani je samo 90 djece otišlo u obitelji posvojitelja, rečeno je na konferenciji o posvajanju.

1.10.2012.
14:16
VOYO logo

U Zagrebu se održava prva hrvatska konferencija o posvajanju. Ministarstvo socijalne politike i mladih i Udruga za potporu posvajanju ADOPTA žele ovom konferencijom omogućiti lakše posvajanje hrvatskim obiteljima.

Naime, istaknuto je da oko 4.000 obitelji čeka na posvajanje, dok je prošle godine tek 90 djece otišlo u obitelji posvojitelja. Isto tako, raspravlja se i oduzimanju skrbi nad djetetom koje obitelji maltretiraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smije se dogoditi da pojedinci u centru dugo razmišljaju treba li pokrenuti oduzimanje roditeljske skrbi ili ne obitelji koja je gasila cigarete na djetetu, obitelji koja je bila u stanju daviti svoje dijete", istaknula je potpredsjednica Vlade za socijalnu politiku i mlade Milanka Opačić.

Inače, ova konferencija je namijenjena stručnim radnicima centara za socijalnu skrb, obiteljskih centara, stručnim radnicima dječjih domova i ostalim stručnjacima koji su uključeni u postupke posvajanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo