CRNE PROGNOZE 2015. / bi mogla biti najopasnija u povijesti čovječanstva

Njemačka policija najavila je osnivanje nove postrojbe za borbu protiv terorizma koja će djelovati paralelno s GSG9.

21.3.2015.
20:08
VOYO logo

Sudeći prema događanjima u prva dva i pol mjeseca, 2015. godina mogla bi, što se tiče globalnog terorizma i opasnosti, biti najopasnija i najgora godina u povijesti čovječanstva.

Njemački Heidelberg institut koji se bavi analizama, ali i predviđanjem sigurnosnih situacija u konfliktnim zonama svijeta, objavio je kartu na kojoj su označena krizna žarišta za prošlu, ali i tekuću godinu, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveće i najtamnije područje svakako zauzima područje Bliskog istoka i sjeverne Afrike u kojima se nalazi velik broj sunitskih islamista organiziranih u nekoliko terorističkih organizacija poput IS-a ili Boko Harama.

Krvava godina počela je napadom na redakciju Charlie Hebdo u Parizu, a zbog terorizma nema mira diljem svijeta – od Iraka, Libije, Somalije preko Nigerije, Pakistana, Egipta, Danske sve do terorističkih udara u Tunisu i Jemenu, koji su odnijeli živote nekoliko stotina ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, islamistički teroristi samo su dio crne statistike karte zla u svijetu. Primjerice, na području Južne Amerike cijeli je niz bandi i terorističkih organizacija koje i danas predstavljaju golemu prijetnju sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo