20. godina prvoga komercijalnog leta

27.4.2011.
13:20
VOYO logo

Prošlo je dvadeset godina otkako je prvi zrakoplov s oznakama Croatia Airlinesa poletio u redovitomu domaćem prometu. Točnije, 5. svibnja ove godine obilježit će se dvadeseta obljetnica prvoga komercijalnoga leta hrvatske zrakoplovne tvrtke.

Toga dana, prije 20 godina, zrakoplov MD-82 s oznakama Croatia Airlinesa poletio je na prvome inauguracijskom letu Zagreb – Split, a već godinu dana poslije, Croatia Airlines uspostavio je i redovite letove u međunarodnom prometu. U proteklih 20 godina u zrakoplovima Croatia Airlinesa ukupno je prevezeno više od 20,500.000 putnika. Slikovito rečeno, to bi značilo da je na krilima nacionalnog avioprijevoznika prevezeno stanovništvo cijele Hrvatske gotovo četiri puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka letenja do danas mnogo se toga u poslovanju nacionalnog avioprijevoznika promijenilo, što je i razumljivo - rasla je kvaliteta usluge u zraku i na zemlji, Croatia Airlines širio je mrežu svojih odredišta, postao je punopravni član najveće i najuglednije svjetske udruge avioprijevoznika Star Alliance, mijenjali su se i različiti tipovi zrakoplova u floti (od Boeinga i ATR-a s početaka komercijalnog letenja, do današnjih Airbusa i Dasheva), ali nešto je uvijek ostalo isto – od prvoga leta do danas najveća su dragocjenost hrvatske zrakoplovne tvrtke bili i ostali putnici.

Stoga, kako bi upravo svojim putnicima zahvalio na vjernosti, na dan obilježavanja 20. obljetnice prvoga domaćega komercijalnog leta, 5. svibnja, Croatia Airlines putnicima daruje posebnu pogodnost za putovanja u sva odredišta unutar Hrvatske - Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar i Pulu. Već za 250 kuna putnicima se nude zrakoplovne karte za letove u jednom smjeru. Karte će se moći kupiti isključivo 5. svibnja 2011.g. na internetskim stranicama http://www.croatiaairlines.com/ i na drugim prodajnim mjestima tvrtke, a vrijedit će za putovanja do 30. svibnja. Cijena uključuje pristojbe zračnih luka i TSC (naknada za izdavanje zrakoplovne karte), zatim besplatan prijevoz 15 kilograma prtljage, a putnici letenjem skupljaju i nagradne milje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više informacija o promidžbenim cijenama karata i uvjetima putovanja mogu se pronaći na http://www.croatiaairlines.com/ ili na broju telefona Kontakt centra 062 500 505.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo