‘Light is Life’ /

121. obljetnica javne rasvjete u Šibeniku: U nedjelju će svijetliti podmorje luke

Image
Foto: Šibenski portal

Projektom ‘Light is Life’ autora Zorana Lučića Luce te podršku HEP-a, NP Krka, Grada Šibenika i Turističke zajednice te JK Val, u nedjelju će u Šibeniku spektakularno biti obilježena 121. godišnjica uvođenja javne rasvjete na izmjeničnu struju u Šibenik.

25.8.2016.
8:32
Šibenski portal
VOYO logo

U prvoj fazi tog projekta, koji će biti završen sljedeće godine, od mula Krke do katedrale sv. Jakova bit će postavljena podvodna javna rasvjeta  na 1,20 metra od dna u razmaku od deset metara. More će od 20,20 minuta osvijetliti 36 reflektora dometa do 20 metara od obale koja će građanima i turistima otkriti svijet podmorja u šibenskoj luci.

– Svake godine nastojimo sadržajno obogatiti ovu obljetnicu, a vjerujem da će realizacija ovogodišnjeg projekta ‘Light is Life’, uz glazbeni i zabavni program, dodatno oduševiti naše sugrađane i posjetitelje grada Šibenika, a krajnji je cilj da svima, na spomen Šibenika na pamet prvo padne da smo među prvima u Europi, zahvaljujući legendarnom gradaonačelniku Anti Šupuku, dobili javnu rasvjetu – kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U daljnoj fazi projekta predviđene su i podvodne kamere te monitori kako bi se mogao pratiti morski svijet, najavio je Zoran Lučić.

Više pročitajte na Šibenskom portalu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo