Nusproizvod britanskoga omiljenog jela zvanog poppadom sada se koristi kao čišća alternativa dizela. Tvrtka Sharwoods koristi ovu metodu otkad ih je lokalni znanstvenik uvjerio da korišteno biljno ulje nazvano "e-dizel" može biti dobra zamjena za standardno gorivo.
Svaki tjedan u Sherwoodu koriste najmanje pet tona masnoće, a dosad su otpad prodavali za proizvodnju životinjske hrane. Međutim, izumitelj Stephan Whittaker je sve promijenio nagovorivši upravu da isproba prednosti njegove nove ideje za pogon kamiona.
Gospodin Whittaker je skupio ulje i iz ostalih lokalnih restorana i tvornica, čak iz malih kioska koji prže ribu i chips te reciklirao skupljenu masnoću u nešto slično dizelu.
Zapravo dobiveno gorivo ima nešto bolju kvalitetu od dizela i odlično podmazuje motor.
Zato danas, dok razvoze poppadom, kamioni se podmazuju, štede novac i ne boje se naftne krize jer s godišnjom potrošnjom od 200 milijuna poppadoma sirovine ima na bacanje.