TENIS: Kuerten i Norman u finalu Roland Garrosa

Dok je Kuerten ovogodišnjeg “dark horsea” Ferrera “preživio” nakon iscrpljujuća tri i pol sata borbe, Norman se sa Squillariem razračunao u tri seta i ušao u svoje prvo Grand Slam finale u karijeri.

Brazilac, peti nositelj, drugi put u posljednje četiri godine borit će se za titulu kralja Roland Garossa. “Gugga”, koji je jednom već otišao do kraja, 1997.godine, polufinalni okršaj protiv ferrera dobio je nakon pet setova (7:5, 4:6, 2:6, 6:4, 6:3), usprkos čak 84 neprisiljene pogreške.
Ferrero je u svom prvom nastupu u Roland Garrosu, a tek trećem u nekom od Grand Slama turnira, bio postavljen za šesnaestog nositelja. Da još uvijek ne može očekivati više od lošeg dana nekog od favorita ili poslijepodneva “kada igra kao navijen”, dokazale su samo četiri iskorištene od 21 “break” lopti koje je Španjolac imao. Kuerten je, nakon Kafelnikova u četvrtfinalu i Ferrera u polufinalu, preživio dva uzastopna okršaja u pet setova.

Magnus Norman u svoje prvo Grand Slam finale ušao je nakon 6:1, 6:4, 6:3 protiv nepostavljenog u ždrijebu, Argentinca Franca Squillaria. Nakon ispadanja Samprasa i Agassia još prvoga tjedna turnira, obranio je čast prve trojice iz “trijumvirata nositelja”. Protiv Squillaria priču je priveo kraju nakon sata i pol igre. Koliko je polufinale bilo “uzbudljivo” svjedoći i podatak da je Argentinac Skandinavcu uspio oduzeti tek jedan servis tijekom cijelog susreta.

Povratak na Net.hr