Play ponuda

ŽRTVE POZIVAJU PRINCA ANDREWA DA PRIZNA KRIVNJU: / 'Imala sam 17 godina. On točno zna što je učinio'

Image
Foto: Profimedia

Jedna od žrtava iz pedofilskog skandala Jeffreyja Epsteina optužila je princa Andrewa da je triput imao seksualni odnos s njom te traži njegovo privođenje pravdi

29.8.2019.
11:00
Profimedia
Play ponuda

Žena koja tvrdi da je sa 17 godina bila prisiljena na seks s princom Andrewom, vojvodom od Yorka, odbacila je njegove demantije i rekla da se nada kako će biti jasan oko toga.

"Princ Andrew točno zna što je učinio", rekla je Virginia Roberts Giuffre ispred suda u New Yorku, gdje je niz žena svjedočio o seksualnom zlostavljanju koje je počinio multimilijunaš pedofil Jeffrey Epstein.

Mnoge od njih su rekle kako je njegovo samoubojstvo uništilo priliku da zadovolje pravdu. Ispostavilo se da je Epstein napisao oporuku dva dana prije samoubojstva, kojom je svu svoju imovinu, vrijednu više od 469 milijuna funti, prepisao bratu, što žrtvama otežava mogućnost da dođu do odštete, piše Independent.

Image
NAKON EPSTEINOVE SMRTI POJAVILE SE BROJNE TEORIJE ZAVJERE: /

'Koliko je drugih milijunaša i milijardera bilo uključeno u ovo?'

Image
NAKON EPSTEINOVE SMRTI POJAVILE SE BROJNE TEORIJE ZAVJERE: /

'Koliko je drugih milijunaša i milijardera bilo uključeno u ovo?'

Odaje ga videosnimka

Giuffre je ranije svjedočila da je triput imala seksualni odnos s princom Andrewom. Rekla je da je sudjelovala u "jednoj orgiji" u Londonu i na "njegovu privatnom otoku na Karibima". Princ Andrew je više puta oštro negirao te tvrdnje.

"Ni u jednoj fazi tijekom određenog vremena koje sam proveo s njim nisam vidio, svjedočio ili sumnjao na takvo ponašanje koje je nakon toga dovelo do njegova uhićenja i osude. Već sam rekao da je bila pogreška što je pušten na slobodu 2010. godine i mogu samo ponoviti žaljenje što sam pogriješio misleći da ono što znam o njemu očito nije stvarno, s obzirom na ono što sada znamo", rekao je princ Andrew u izjavi prošloga vikenda i dodao: "Suosjećam sa svima koji su pogođeni njegovim postupcima i ponašanjem. Njegovo samoubojstvo ostavilo je mnogo neodgovorenih pitanja i priznajem i suosjećam sa svima koji su pogođeni i žele neki oblik zatvaranja."

Njegovi komentari uslijedili su nakon što su se u prosincu 2010. u Epsteinovu dvorcu na Manhattanu pojavile videosnimke. To se dogodilo dvije godine nakon što je Epstein priznao krivnju za podvođenje maloljetnica. Snimka je nastala otprilike u isto vrijeme kada je fotografiran u Central Parku s Epsteinom, koji je među prijatelje ubrojio i bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona i sadašnjeg Donalda Trumpa.

Htjele se suočiti s Epsteinom

Virginia Roberts Giuffre tvrdi da je imala 15 godina kad je bila prisiljena na seks s Epsteinom. U to je vrijeme radila u klubu Mar-a-Lago na Floridi.

"Nije stvar u tome kako je Jeffrey umro nego kako je živio. Neću se prestati boriti. Neću zašutjeti sve dok ti ljudi ne budu izvedeni pred lice pravde", rekla je Giuffre.

Jennifer Araoz, koja je optužila Epsteina da ju je silovao u svom dvorcu u New Yorku kad je imala 15 godina, rekla je sudu: "Činjenica da se nikada neću imati priliku suočiti s tim predatorom na sudu pojela mi je dušu." Courtney Wild, koja tvrdi da ju je Epstein seksualno zlostavljao kad je imala 14 godina na Floridi, nazvala ga je "kukavicom koja je opljačkala mene i sve ostale žrtve koje bi se s njim suočile na sudu."

Play ponuda
Play ponuda