ODBACIO NAGAĐANJA / Zelenskij: 'Ukrajinci ne stoje iza sabotaže plinovoda Sjeverni tok, to je smiješno'

Image
Izvor: Profimedia

'Smatram vrlo opasnim da pojedini neovisni mediji, koje sam oduvijek izuzetno poštovao, povlače takve poteze', rekao je Zelenskij o medijskim navodima da iza sabotaže stoji Ukrajina

10.3.2023.
22:57
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u petak je odbacio kao "smiješne" nove navode o umiješanosti Ukrajine u eksplozije plinovoda Sjeverni tok u rujnu prošle godine.

"Ukrajinci to definitivno nisu učinili", rekao je Zelenskij na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s finskom premijerkom Sannom Marin u Kijevu. "To je smiješno."

'To samo ide na ruku Rusiji'

Cilj nedavnih objava u zapadnim medijima o navodnoj umiješanosti proukrajinske skupine bio je usporiti zapadnu pomoć Ukrajini u borbi protiv Rusije, rekao je Zelenski.

"Smatram vrlo opasnim da pojedini neovisni mediji, koje sam oduvijek izuzetno poštovao, povlače takve poteze", rekao je. To, dodao je, samo ide na ruku Rusiji ili određenim poslovnim skupinama koje se protive uvođenju sankcija.

Image
SABOTAŽA NA PLINOVODU /

Amerikanci mašu novim obavještajnim podacima: Sjeverni tok je uništila proukrajinska skupina!

Image
SABOTAŽA NA PLINOVODU /

Amerikanci mašu novim obavještajnim podacima: Sjeverni tok je uništila proukrajinska skupina!

Sabotažu izvela 'proukrajinska skupina'?

Eksplozije su se dogodile 26. rujna na tri od četiri cijevi dva plinovoda Sjeverni tok koji povezuju Rusiju i Njemačku kroz Baltičko more. Njemačka, Švedska i Danska pokrenule su istrage o incidentima, ali počinitelji nisu identificirani.

U ponedjeljak su mediji u Njemačkoj, SAD-u i Britaniji objavili naznake o mogućem tijeku događaja. Prema izvješćima, skupina od šest osoba s krivotvorenim putovnicama unajmila je jahtu i neprimijećeno postavila eksploziv na dubini od 80 metara. Moskva je tvrdila, bez pružanja dokaza, da Zapad stoji iza eksplozija.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču