SKANDAL STOLJEĆA / Zbog zgodne državne tajnice Dijane izbio skandal u Srbiji: U telefonu Velje Nevolje pronađene tajne prepiske

Hrkalović se tereti da je naredila da se izvještaji o otvaranju telefona pronađenih nakon ubojstva na tračnicama tek kasnije dostave tužiteljstvu

19.10.2021.
10:50
Screenshot / Instagram

Srbiju ovih dana potresa veliki politički skandal. Naime, zbog trgovanja utjecajem i mogućom povezanosti s ubojstvom bivšeg karatista Vlastimira Miloševića 2017. godine, u subotu je uhićena bivša državna tajnica u tamošnjem Ministarstvu unutarnjih poslova Dijana Hrkalović, a navodno joj prijeti kazna i do osam godina zatvora.

Prema podacima Nove.rs, ona je naredila da se izvještaji s telefona Veljka Belivuka ne dostavljaju tužiteljstvu na vrijeme. Uhićena je u petak zbog sumnje da je utjecala na svojeg kolegu Dejana Milenkovića, bivšeg načelnika Službe za posebne istražne metode, u slučaju ubojstva Vlastimira Miloševića.

Pronađena prepiska na Viberu

Hrkalović se tereti da je naredila da se izvještaji o otvaranju telefona pronađenih nakon ubojstva na tračnicama, tek kasnije dostave tužiteljstvu. Prema neslužbenim podacima, radi se o telefonu uhićenog vođe navijača Veljka Belivuka u kojem je pronađena prepiska u kojoj se spominju određene svote novca, piše Nova.rs.

"Jović je došao do određenih informacija, što je dovelo do vrha tadašnje policije. Naime, tada su oduzeta dva uređaja Veljka Belivuka, a u jednom od njih, na aplikaciji Viber, pronađena je prepiska u kojoj se spominje Hrkalović, kao i sadašnji ministar obrane. Također, spominjale su se određene velike količine novca, ali nije poznato čemu su bile namijenjene", kaže anoniman izvor.

Podaci na CD-u, ali se ne zna gdje je

Nakon toga započela je medijska hajka protiv inspektora Jovića, predvođena režimskim tabloidima, zbog čega je prvo uhićen, a potom i legalno pušten.

"Kada je taj telefon otvoren, podaci su stavljeni na CD. Što se kasnije dogodilo s tim CD-om, kao i gdje se sada nalazi, ostaje nepoznato. Inače, upravo je u tom razdoblju počela hajka protiv inspektora Jovića. To je rezultiralo njegovim uhićenjem u prosincu 2018., jer je navodno davao informacije određenim osobama, zbog čega je legalno pušten", dodao je izvor.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali