KAMP U CALAISU

ZAVRŠENO ČIŠĆENJE ‘DŽUNGLE’: Migranti premješteni, a požari i dalje bukte

Francuske su vlasti priopćile da je završena operacija ‘čišćenja’ migrantskog kampa ‘Džungla’ u Calaisu.

U migrantskom kampu poznatom kao “Džungla” u francuskom lučkom gradu Calaisu, kojeg su francuske vlasti počele rušiti u ponedjeljak, ranije danas izbilo je nekoliko istovremenih požara, a tamo nema dovoljno vatrogasaca koji bi ih odmah ugasili.Požari su izbili u različitim dijelovima kampa, a lokalni mediji javljaju da su slični onima koje su prije nekoliko noći podmetnuli migranti, revoltirani najavama o preseljenju.

DRAMATIČNI PRIZORI IZ CALAISA: Gorio izbjeglički kamp, interveniralo 1.200 policajaca, migranti ne žele otići


Do novih požara došlo je nakon što su protekle noći u “Džungli” izbile desetine požara, a u jednom od njih je ozlijeđen jedan sirijski migrant nakon što je eksplodirala boca s plinom. Ozlijeđeni je muškarac prevezen u bolnicu.

I nakon što je stigla službena objava da je završena operacija rušenja, vatra i dalje gori u kampu, javlja BBC.

Džungula Calais

‘Džungla’ je postala jedan od glavnih simbola migrantske krize u Europi. Njezini stanovnici sada silno žele doći do Ujedinjenog Kraljevstva.

Francuske su vlasti migrante u ponedjeljak počele autobusima prevoziti kako bi ih preraspodijelili i druga skloništa diljem zemlje.

U prva dva dana operacije, 3.242 odrasla migranta napustila su kamp autobusima, dok je 772 djece smješteno u Privremeni prijemni centar, prema podacima francuskog ministarstava unutarnjih poslova.

FRANCE-EUROPE-MIGRANTS-BRITAIN-CALAIS-DEMOLITION

FRANCE-EUROPE-MIGRANTS-BRITAIN-CALAIS-DEMOLITION

U “Džungli” je, prema podacima francuskih vlasti, živjelo 6.300 migranata, dok humanitarne organizacije tvrde da ih je tamo bilo više od 8.000.

Povratak na Net.hr