'SRBIJA IMA SVOJ POLITIČKI KURS' / Vučić otkrio uvjet za uvođenje sankcija Rusiji: 'Ja sam taj koji najbolje zna kada smo u slijepoj ulici'

Image
Izvor: Milos Tesic/ATAImages/Pixsell

Vučić je nakon početka ruske invazije na Ukrajinu u obraćanju naciji rekao da Beograd podržava teritorijalni integritet Ukrajine, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji

17.3.2023.
7:30
Milos Tesic/ATAImages/Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Srbija će uvesti antiruske sankcije samo ako ne bude imala druge alternative, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju naciji, komentirajući raniji poziv ministra gospodarstva Rade Baste da to učini, prenosi ruska novinska agencija TASS.

"Zauzeli smo stav da odbijamo sankcije. Ja sam taj koji najbolje zna kada smo u slijepoj ulici i kada se naša politika mora promijeniti", rekao je u četvrtak. "Nemam pojma kada će se naša politika promijeniti, <…> ali naše gospodarstvo prolazi kroz najteže okolnosti više od godinu dana i, naravno, nije u Bastinoj moći da promijeni ovaj politički kurs."

"Srbija ima svoj politički kurs i Srbija se drži svog političkog kursa. <…> Svatko ima pravo na mišljenje i ne biti progonjen zbog njegovog izražavanja. Ali Basta je o svom stavu trebao obavijestiti kolege u Vladi prije davanje javnih izjava", dodao je srbijanski čelnik.

Image
(SAMO)OBRAMBENA FRONTA /

Vučić stisnut uza zid, najavio osnivanje Narodnog pokreta za obranu Srbije: Evo za što će mu služiti

Image
(SAMO)OBRAMBENA FRONTA /

Vučić stisnut uza zid, najavio osnivanje Narodnog pokreta za obranu Srbije: Evo za što će mu služiti

'Beograd plaća visoku cijenu odbijanja'

Srbijanski ministar gospodarstva Rade Basta izjavio je 13. ožujka da se Srbija mora pridružiti sankcijama Rusiji te je pozvao sve članove vlade da se izjasne o tome jer, po njegovim riječima, Beograd "plaća visoku cijenu" odbijanja tako. Srbijanska premijerka Ana Brnabić pak je istaknula da je zemlja odbila pridružiti se sankcijama na temelju svojih nacionalnih interesa i međunarodnog prava.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je nakon početka ruske invazije na Ukrajinu u obraćanju naciji rekao da Beograd podržava teritorijalni integritet Ukrajine, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji. Dodao je da Srbija privremeno prekida vježbe vojske i policije sa svim stranim partnerima. Srbija smatra Rusiju i Ukrajinu bratskim državama, žali što se događa na istoku Europe i spremna je pružiti humanitarnu pomoć Kijevu, naglasio je Vučić.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču